lauantai 20. syyskuuta 2014

Potutuslauantai osa 62

Eilinen Max Raaben konsertti, jota odottelin puolittain kauhun sekaisin tuntein, olikin yllättävän hauska. En nyt leijunut sieltä kotiin, niinkuin joskus tullessani oopperasta, mutta aivan mukava kokemus se konsertti oli kuitenkin. Meillä oli kohtuullisen hyvät paikat, josta näki kivasti orkan kokonaisuutena. Finlandia-talon kuuluisan surkea akustiikka kyllä jotenkin muussasi orkan soiton. Yhtäkään soitinta ei erottanut kokonaisuudesta. Oli siellä flyygelinsoittajakin, mutta flyygeliä ei kylläkään kuullut, muuta kuin hiukkasen silloin, jos joku alkusoitto oli erikseen. Muutama vitsi meni valitettavasti täysin ohitse, eikä saksan kielen taitoni riittänyt ymmärtämään mikä tiputti pienen kaktuksen ikkunalaudalta naapurin päähän, vai oliko peräti kasvoille. Joku juttu siinä oli... Kappale kuitenkin oli Eine, kleine kaktus:)

*linkki* tyttönsä murhannut äiti ehdonalaisuuteen. Voihan itkut. Jos joku tekee tapon tai murhan, niin ei häntä pitäisi päästää vapaaksi ikinä. Tappohan on vähän "vähäisempi" rikos, murha edellyttää erittäin kamalaa tekotapaa, suunnitelmallisuutta jne. Jos, joku kuitenkin pystyy kännipäissäänkin tuollaisiin "äkkipikaisiin" tekoihin, niin kyllä se olisi ihan kaikkien turvallisuuden kannalta parempi, että olisi laitoshoidossa ihan oikeasti koko loppuelämänsä ajan.

*linkki* Mies ajoi punaisia päin ja 7-vuotiaan yli. Tämänkin kaltaisista rikkomuksista kunnon vankilatuomio ja niin miljoonasakot, että maksaisi niitä loppuikänsä. Tulisi ehkä vähän ajotapamuutosta tänne Suomeenkin. Ei sen puoleen, olen itsekin meinannut ajaa ihmisen päälle suojatiellä. Oli lähes tulkoon pimeää ja vastaantuleva auto antoi tietä suojatien ylittäjälle ja tämä kaksiulotteinen näköni teki tepposet, enkä siis tajunnut, että se vastaantuleva auto pysähtyi. Onneksi ajoin hiljaa ja selvisin sellaisella hitaasta vauhdista tehdyllä paniikkijarrutuksella. Kyllä muuten olisi mukavaa, jos ihmiset käyttäisivät heijastimia hämärällä. Silloin heidät huomattaisiin paljon, paljon helpommin. Minullahan on terävä näkökyky, mutta tuo moniulotteisuuden puuttuminen, tekee näöstäni hiukan rajoittuneen. En muuten aja hämärässä, jollei ole täysin pakko. Nyt olen lisäksi aivan super iloinen. Tämä mutkainen Hirsalantie on saanut valopylväät. JEE!

*linkki* Tämä Rocky-kissan rääkkääminen oli ihan järkyttävää. Se, että kissojen ei tulisi juosta vapaana luonnossa, ei kyllä oikeuta niiden rääkkäämiseen. Kyllä ihmisen luonto voi sitten olla kammottava. Mistä noita eläinvihaajia oikein sikiää? Kynsienkiskojilta voisi kyllä ihan itseltään kiskoa kynnet irti. Kynsi kynnestä. Arggh.

No, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, Ossilasta oikein hyvää viikonvaihteen jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Kiitos kommenteistasi.
  Mä arvasin, että sä kirjotat tuosta Rocky-kissasta ku illansuussa juttua luin. On se käsittämätöntä, että joku viitsii nähdä vaivan ottaa kissan kiinni, ties millä kepulikonsteilla, ja sitt pahoinpidellä sitä. Ihan tajutonta.
  Murhaajaäiti-juttua en edes viitsiny avata lukeakseni. Kaikkee ei tarvi tietää.
  Paljon asioita on maailmalla kesän aikana tapahtunu vaikk monia niistä en kuullu enkä lukenu, ja ihan hyvin oon pärjänny ilman kaikkea sitä tietoa.
  Usko alkaa jo sopeutua kotielämään, eikä se viihtyny tuossa paikallisessa puisto-metsikössä, arkana siinä kulki ja makoili enimmän aikaa. Taitaa päätyä sisäkissaksi talven ajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa maailmassa pärjää aika hyvin ilman uutisia. Kun maailmalla oikeastaan harvoin tapahtuu mitään hirmuisen hyvää. Tein kerran uutislakon, jonka aikana en katsonaut lainkaan uutisia telkkarista. En nyt muista kauanko jaksoin olla, mutta yhtään tyhmemmäksi en itseäni oikeastaan tuntenut. Joskus jaksoin miäheltä kysellä, että onko maailma vielä radallaan:)

   Minun mielestä kissat sopeutuvat aika hyvin ihan sisätiloissa oloon. Tuossa meidän uusilla naapureillakin on omakotitalossaan kahden koiran lisäksi kissa. Se on oikein joku rotukissa, taisi olla joku pyhän birman kissa. Varsin suloinen otus, oon nähnyt pari kertaa. Nämä eläinlääkärit sanoivat, että kun se kissa on niin erikoisen värinen, melkein valkoinen, tai ainaskin hyvin vaalea, niin se joutuisi heti jonkun ison linnun saaliiksi, jos päästäisi hetkeksi ulos. Eikä heillä ole aikaa alkaa sitä narussa kuljettelemaan. Mun mielestä monet kissat viihtyvät varsin hyvin ihan sisäkissoina. Uskolle rapsutukset!

   Poista
 2. Minusta on viimeaikoina tullut sellainen, että vain varoen avaan iltapäivälehtien sivua netissä, en kertakaikkiaan halua ykskaks törmätä johonkin sivunkokoiseen eläinrääkkäyskuvaan.
  Mielestäni niitä ei tarvitsisi esittää karmeimmillaan, mieluummin "katso kuva" merkki ja katsokoon, kuka haluaa. Mahdollisesti niistä raaoista kuvista rääkkääjät saavat jopa uusia ideoita.
  Eihän yleensä ihmsen murhasta tai silpomisesta laiteta kaikkein kauheimpia kuvia näytille, niin miksi eläimistä? Teksti saa olla vaikka kuinka tarkkaan kertovaa, sen lukeminen on vapaaehtoista, mutta kuva iskee heti tajuntaan, ilman sanoja.

  Huh. sainpa sanottua.
  Viikonlopun terveiset Ossilaan Hirsalantielle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa kissankiusaamisjutussa se kuva ei ollut pääasiassa, eikä siitä olisi edes tajunnut, että kissaa on kiusattu, vaikka kuva olikin. Olet ihan oikeassa, että varmaan ei eläinten rääkkäyskuvia ollenkaan tarvitsisi laittaa. Siinäkin olet oikeassa, että jotkut voivat saada lisää ideoita vääristyneisiin mieliinsä.

   Hirsalantie on muuten se joka lähtee tuolta Hangontieltä ja päättyy tuonne Hirsalaan, niemennokkaan, joka on yksi uloke tätä Porkkalan niemeä.:) Sun täytyy joskus katsoa kuukkelista, minkälainen niemi tämä Porkkalan niemi oikein on:) Siinä on monta eri niemennokkaa:) Terveisii täältä melkein parin kilsan päästä Hirsalantieltä.

   Poista
 3. Ja sitten vielä lisää asiaa. Tai asian vierestä.
  Uutislakko. Se on todella mahtava juttu. Olen joskus ennen nettiaikakautta viettänyt kuukauden loman maassa, jonka kieltä en hallinnut, joten kuukauteen en lukenut lehtiä enkä seurannut teeveen uutisiakaan.
  Koin itseni todella vapaaksi kaikesta turhasta uutislastista, en kaivannut mitään tietoa mistään, nautin vain lomasta.
  Sitä ei uskoisi, jos ei koe itse. Se oli niin vapauttavaa olla aivan kuin paratiisissa, vain omien asioiden keskellä! Rentouttavaa! Muistelen sitä kuukautta usein ja suurella mielihyvällä.
  Nykyään netin aikakaudella on vaikeampaa, media on niin suuressa roolissa, että on lähes mahdoton välttyä täysin uutisoinnilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lisätään asian vierusta:) Minä olen tietyllä tavalla uutisfriikki ja osittain olen niin, niin kyllästynyt uutisiin. Harvoin sieltä mitään mukavaa tulee uutisista. Tyttöni kysyi kerran pienempänä, että miksei uutisista tule mitään kivoja uutisia. Niin, miksei tule mitään kivoja uutisia, aina vaan synkempiä ja synkempiä maailmantapahtumia. En tiedä, johtuuko tyttöni iloisesta ja valoisasta luonteesta osittain se, että hän on varsinaisen vähän kiinnostunut uutisista. Tottakait hän seuraa osittain, mutta maailman tapahtumat eivät saa häntä bongaamaan telkkarin ääreen.

   Olen itse asiassa ajatellut taas tuota uutislakkoa. Matkoilla tulee aika hyvin välteltyä uutisia. jossain jenkeissä sitäpaitsi Euroopan tapahtumat eivät mahdu edes uutisiin. Että se Euroopastakin, USA:ssa. Mukavaa loppuviikkoa Saksaan.

   Poista
 4. Semmonen uutispimento oes hyvä asija! Sano äet. Eekä meellä paljoo telekkarija aakastakkaa. Elläenriäkkääsjutut on semmosija ettee niitä luveta ollenkaa. Tulloo vuan paha mielj. Ku ee immeesten julumuuvvella oo mittää rajjoo.
  Mukava oes jos oes olemassa semmoset Hyvät Uutiset. Missee oes vuan hyvijä asijoeta.
  Hyvvee uutta viikkoo Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä luen kyllä eläinrääkkäysjutut ja aina mietin sopivia rangaistuksia. Hyvä on, etten minä ole päättämässä mistään vankeustuomioista, kun mulla olisi ihan omat listat. Elinkautiset olisivat elinkautisia, niin eivät kutaleet enää pääsisi toisia murhaamaan. Olisi muut seen ihmisen lopun ikää turvassa. Kaikista pahoinpitelyjutuista kanssa mojovat tuomiot kanssa. Vähemmän tulisi noista mammonarikoksista. Suomen lainsäädäntö on ihan persiillään, kun talousrikoksista tulee kaamiat tuomiot ja murhista, pahoinpitelyistä, raiskauksista sun muista ihan jonninjoutavia tuomioita. Ossilasta terveisii Savoon!

   Poista
 5. Mun on ihan pakko laittaa sulle tää linkki tosi kivaan mäyris-postaukseen.
  http://www.miunmaun.com/2014/09/pienten-pappojen-pileet.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Olipas mukava blogi. Pistin tuonne suosikkeihin, että muistan aina välillä vilkuilla. Suloisia pieniä mäyriksii. On se nih, että mäyris on koirista sellainen, joka vie koko sydämen. Ihanaiselle Uskolle paijauksia!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.