lauantai 20. helmikuuta 2016

Potutuslauantai osa 97

Voitteko edes kuvitella? Tie on edelleen poikki. Soraa siihen olisi voinut ajaa, mutta miäs pääsee siitä maasturillaan "suhteellisen helposti". Se tietty tarkoittaa sitä, että minunkin pitäisi päästä. No, minä olen parkkeerannut alatallimme taakse. 

Paska- eli hienommin sanottuna lokakaivo taitaa tulvia ylitse, kun loka-auto on viimeksi käynyt pari viikkoa ennen joulua. Meidän sopimuksemme mukaan auton pitäisi käydä kahdeksan viikon välein. No, soitin eilen firmaan ja kuski mietti, että hänen mielestään kävi juuri kuukausi sitten. Meidän talo on kuuluisa siitä huonosta tiestään tuosta loppupäästä. No, miäs tarkisti asian ja sitten pistin tekstarin eilen illalla noin klo 17 ja pyysin tulemaan maanantaina. Saapas nähdä pääseekö loka-auto pihalle.

Kyllä rakkaus on ihmeellistä ja vielä ihmeellisemmäksi asian tekee se, että avioliitto suomalaisen naisen kanssa saattaa helpottaa sitä turvapaikan saamista:) *linkki" Turvapaikanhakijat avioituvat pikavauhtia suomalaisten kanssa. Hei haloo naiset!!! Olen kyllä kuullut, että järki saattaa kadota päästä suurten tunteiden vallattua tilaa, mutta nyt taitaa olla lähteneet ne viimeisetkin hippuset joidenkin päästä.  Tuonne hannen vastauskommenttiin kirjoitinkin tämän yhden ajatuksen, että muslimillahan saa Koraanin mukaan olla neljä vaimoa. Ei taida ihan onnistua Suomen lainsäädännön mukaan, mutta saahan sitä sitten pitää vaikka rakastajattaria ja asua heidän kanssaan. Jotta onnea vaan te suomalaiset naiset, jotka menette ja avioidutte jonkun turvapaikanhakijan kanssa muutaman viikon tai kuukauden tuntemisen jälkeen,

Liikennekäyttäytymistä ihan parhaimmillaan ja täysin syytön kuski kärsi. Onneksi ei tullut ruumiita. *linkki* 70-vuotias kilpa-ajaja rysäytti edellä ajavan perään. Sille, joka ei jaksa klikata auki ja lukea uutista, niin tämä "kilpa-ajaja" yritti oikealta ohitusta kehä kolmosella ja törmäsi edellä ajavaan autoon. Jippi jai jee!

Katsokaa tuota kieltä:) :) Mitään muuta vitsiä kuvassa ei olekaan. Olin juuri antanut Ossille kaksi kuivattua ankanfilesuikaletta. Taitaa olla lähes suurinta Ossin herkkua.
Tämä juttu kyllä oli minun mielestä aivan ihana ja on kaiken lisäksi Kirkkonummelta. *linkki* Leskirouva Linnea palkkasi turvapaikanhakijan. Toivottavasti Alille käy hyvin ja hän voi sitten ottaa Linnean perheensä luo asumaan. 

Täytyy sanoa, että minullakin oli torstaina kiva kokemus eräästä turvapaikan hakijasta. Aloin kaupassa pakata ostoksiani, kun vieressäni seisova nuori mies alkoi auttaa minua. Se oli tosi mukava pieni ele, kun minulla on tämä oikea käsi sellainen "räpyläkäsi" ja aina pienissä jutuissa sen huomaa. Kaupassa pakkaaminen käy tosi hitaasti, joten tästä pienestä ja kauniista avusta oli oikeasti apua minulle. Kiitin nuorta miestä englanniksi ja varmistin, että hän osaa englantia. Nuori mies oli Irakista.

No, mutta hei. Näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta, iloista viikonvaihteen jatkoa Ossilasta!

8 kommenttia:

 1. Tuo kielikuva Ossista on mainio, oikein nuolee jo suupieliään, kun aavistaa saavansa hyvää. Wuppe on myös tuollainen kielitieteilijä, kuvaa siitä onnistuu saamaan harvoin, niin nopeaa on se kielen liike.

  Onko ollenkaan mahdollista, että turvapaikanhakija voi näinkin nopeasti avioitua suomalaisen kanssa Suomessa? Esteettömyys- ym todistukset pitää molemmilla olla ja sopivalle kielelle käännettynä? No jaa, pääasia, että liitosta tulee onnellinen...
  Avoliitot ja yhdessäasumiset ovatkin ihan eri juttu, ne voivat olla sangen lyhytaikaisia tai jos onni on myötä, johtaa jopa perheen perustamiseen.

  Ei anneta asioitten potuttaa. Eihän?
  Hyvää viikonloppua toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lipominen oli minusta taas niin hupaisaa, että oli ihan pakko näpsäistä kännykällä kuva.

   En tiedä onko mahdollista avioitua näin nopeasti, mutta kait se sitten on, jos niitä turvapaikanhakijoita on niin huomattavat määrät jo avioituneet. Heh, muslimillahan saa olla muistaakseni neljä vaimoa, että onnea vaan näille suomalaisille naisille.

   No, meillä yhdentoista vuoden avoliitto johti perheen perustamiseen ja sitä myöten sitten avIoliittoon. Pah, sormuksetkaan eivät enää mahdu sormeen. Yksi pieni harmituksen aihe sekin. Saksaan terveisii lumisateisesta Ossilasta!

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar20. helmikuuta 2016 klo 19.26

  Onhan se hyvä, että irakilaisista julkaistaan hyviäkin juttuja. En tiedä miten itse kestäisin olla pakolainen ja tulla kohdelluksi kuten heitä useimmiten kohdellaan vastaanottajamaissa. Uskomatonta kuinka jotkut naiset menevät sekaisin tummista silmistä, monille riittää, että kaveri on ulkomaalainen, heti halutaan sitoutua. Onnea vain kaikille osapuolille ja hyvää elämää.
  Ossikan kielikuva on valloittava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onhan se ihan kamalaa lähteä omasta maastaan, johonkin toiseen. Silti jotenkin en jaksa kuin ihmetellä, että kaikki lähtijät ovat lähes tulkoon nuoria miehiä. Vaimot ja perheet jäävät sitten sotivaan maahan. Outoa.

   Eikö ole ihana kieli kuva. Ihan hämärä ja epätarkaa, mutta se oli niin hauskaa, kun Ossi lipoi sitä kieltään niin pitkään ja hartaasti. Mahtoi jäädä hyvä maku suuhun ankkafileen siivuista. Terkkuja teille Ossilasta!

   Poista
 3. Toivotaan, että loka-auto pääsee perille ja pois lastinsa kanssa ettei juutu tiehen ja vaikkapa kaadu ja koko satsi leviää siihen . . .
  Joo tai siis ei, en ymmärrä noita pika-avioitujia, ei. Onks varma ett se sun auttaja oli ihan rehellinen tapaus . . . mä vaan oon niin epäileväinen. Tää maailma on joka suhteessa nykyään ihan sekaisin, ihmiset, maat, tavat, ja säät ynnä muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kuule muuta viserrä. Minäkin näen jo painajaiskuvitelmissani kumoon menneen loka-auton. Yksi hiekkarekka on kipannut perävaunun puolittain kumoon, kun toi aikoinaan raksalle hiekkaa. No, kuski tilasi hinausauton ja sai perävaununsa takaisin tielle. Tosin mies maksoi sitten omasta tahdostaan puolet hinauskuluista. Muuten ei olisi hiekkakuskille varmaan jäänyt mitään hiekkakuorman tuonnista.

   En tiedä oliko mikä tapaus, ainaskaan mä en ole potentiaalinen vaimokandidaatti ja oli lompsat sun muut tallella. korujahan mulla ei ole ikinä, kun ei nykyisiin turvonneisiin sormiin mahdu ees vihkisormukset. Oot niin oikeassa, monessa suhteessa on meidän maan asiat ihan sekaisin. Terkut sulle ja Uskolle Ossilasta!

   Poista
 4. No mites tuon loka-auton kanssa kävi, pääsikö ehjänä perille ja pois? Oijoi, Ossi on saanut oikeaa herkkua. Ellikin tykkää ankanfileistä. Tosin mistäpä herkuista se ei tykkäisi ;)

  Tuohon liikennekäyttäytymiseen sen verran, että eikös se vasemmanpuoleinen kaista ole ohitusta varten? Jotkut juuttaat jäävätkin sitten siihen junnaamaan, eivätkä pääse ohitettavansa ohi. Siks ehkä tää pappakin oli varmaan väärältä puolelta yrittänyt ohi. No sitten jos joku pyrkii toisen ohi, niin sittenpä pitääkin painaa talla tiskiin "etpä vissiin mee mun ohi" -ajatuksella. Vähänks ärsyttävää, ja tätä on paljon. Yks kerta ihan tavallisella tiellä (ei ohituskaistoja) meidän edellä körötteli joku reilusti alinopeutta. Mies päätti lähteä ohittamaan, mutta tämä herrapa painoikin kaasua. Mies päätti, ettei enää voi perua ohitusta ja myös meni hilkulla ohi, mutta tokaisi ääneen, että "luuletko ettei hän olisi ko herraa ottanut mukaan kolariin, kylkeen olisin vetänyt". Eihän se herra sitä kuullut mutta sille se oli tarkoitettu. Tavallaan mä ymmärsin miestäni sillä hetkellä, se oli todellista kiusantekoa se kiihdyttäminen. Liikenneraivo on kyllä silti kammottava asia. No mutta, terkkuja kuitenkin sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loka-auto pääsi ihan ehjänä tontille ja kaivokin oli vain puolillaan. Auto olikin käynyt tammikuussa. Miäs oli tilannut E-laskun eikä muistanut sitä ja firmalla oli ollut jotain hankaluuksia edellisen laskutusajon kanssa, joten ei ollutkaan mennyt tililtä. Mua hieman harmittaa nuo E-laskut, kun siitä menee vähän kontrollia pois, kun ei oikeasti näe sitä laskua.

   Oikealta ohitushan on yksiselitteisesti kielletty. Risteyksessä saa ohittaa vasemmalle kääntyvän auton oikealta, missään muussa tapauksessa ei. Liikenneraivo saa monasti aikaan kamaluuksia, samoin kuin huolimattomuus. Just meni kolme nuorta, kun törmäsivät junaan.

   Ankanfile taitaa olla mäyristen parasta herkkua. Terkut Ossilasta ja Ossi-pusut Ellille.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.