maanantai 1. helmikuuta 2016

Ossin aatoksia osa 39

Minä tässä, aarrepeitteitteni ympäröimänä. Nykyään revin peitteitäni vähemmän, mutta pitää niitä peittoja vähän saada nutuuttaa. Helpottaa meditointia. Olkkari on mukavan lämmin silloin, kun "iskä" viitsii hehkuttaa kakluunit oikein kunnolla lämpimiksi. Osaan arvostaa lämpöä, kuten varmaan muutkin mäyriäiset. Hienoa, että lumet sulavat. Mattekin on tyytyväinen:)
mjam mjam, mum mum

Minä, emäntä, päätin järjestää kulttuurimatkan kaverini kanssa Tallinnaan. Lähdemme kaverini kanssa katsomaan Tsaikovskin balettia, Joutsenlampea, Luikede järv eestin kielellä, toukokuussa. Kyllä tuo eestin kieli on aika hauskaa. Pieniä hankaluuksia koin, kun varasin lippuja eestin kielisellä sivustolla, mutta selvisin. Sain kympin halvemmalla kalleimmasta lippuluokasta, per lippu, kuin Lippupalvelusta ja siinä missä Lippupalvelu veloittaa 2,50 itse tuottamastani nettilipusta PER lippu, tämä eestiläinen lippupalvelu veloitti 0,50 euroa. Sitä paitsi Lippupalvelun kautta olisi ollut varattavissa vain neljä lippua. No kaksihan minä vain tarvitsin, mutta siinä olisi ollut neljä mistä valita. Aika täynnä on nyt jo Estonia-teatteri, mutta ensi-iltakin on vasta huhtikuussa. Onkos täällä kukaan blogikamu käynyt Estonia-teatterissa? Voisit kertoa kokemuksia siitä paikasta. Ainakin ulkokuori on aikas komea.

Minä olen nähnyt Joutsenlammen täällä Helsingissä, mutta kaverini ei ole, enkä minäkään ole käynyt koskaan tässä Estonia-teatterissa, joten molemmille tulee sitten jotain uutta. Lähdemme lauantaina aamupäivällä, tai aamulla. Täytyy nyt katsella rauhassa niitä lauttojen aikatauluja. Vietämme iltapäivän kaupungilla, katselemme baletin ja yövymme jossain lähistöllä. Löysin mukavan näköisen hotellin ihan noin 100-200 metriä siitä Tallinnan oopperatalosta. Hauskaa hotellissa on, että siellä on kaikki huoneet pastellisävyisiä. Olikohan vielä kaikki huoneet erivärisiä. Nyt en muista. Olen nähnyt kaverillani pastellisävyjä eri vaatteissa, joten ehkä hän voisi pitää pastellin sävyisestä hotellihuoneesta. Eikä ollut kahden hengen huone pahan hintainen. Siinä 80. Että toukokuuta odotellessa:)

Terveisiä Ossilasta!


8 kommenttia:

 1. Oletpa Ossi tyytyväisen oloinen tuossa kuvassa!
  Palvelijattarelle Joutsenlampi on tuttuakin tutumpi, kun on nähnyt sen ensimmäisen kerran kuusivuotiaana ja sen jälkeen vaikka kuinka monta kertaa eri produktioina, aina sieltä Doris Laineen ja Irina Hudovan ajoista alkaen, Bulevardin ihanassa oopperatalossa, jossa itsekin tanssi kuusivuotiaasta melkein 12-vuotiaaksi asti. Ei ole harmikseen koskaan käynyt Estonia teatterissa ja se on todella iso puute.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisit siis voittaa Joutsenlammessa monta kertaa vs yksi kerta. Tunnustan, että olen vähän urpo baletin suhteen, Joutsenlammessakin minusta parasta on musiikki. Tiedätkö mitä, meidän pitäisi järjestää Pääkaupunkiseudun mäykkybloggaajien kylddyyrikerho ja järkätä jotain kivoja tapahtumia yhdessä. Saa tietty osallistua hakijan mukaan pitemmältäkin matkalta. Terkut sinulle ja kuonopusut Parekille.

   Poista
 2. Tollasia virkistysmatkoja pitää olla välillä suunnitteilla. Kun räntää paiskoo naamalle, on mukava ajatella kevättä ja tulevaa elämysmatkaa :)

  Terkut Ossille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuuhun on vielä aika pitkä aika, mutta onhan se mukavaa odotella tuotakin kivaa matkaa. Tyttöäkin pitäisi käydä katsomassa. Soitellaanhan me, mutta olisi se mukava nähdä. On se ihan eri juttu, kun tytär asuu toisessa maassa, kuin jos hän asuisi Suomessa toisessa kaupungissa.

   Olet oikeassa, keli on järkyttävä... Terkut vastavuoroisesti teille ja Artulle virtuaalinen pussaus.

   Poista
 3. Olispa ihana käydä katsomassa balettia :) En ole minäkään käynyt Estonia-teatterissa sisällä, sekin olis varmaan ihana kokemus! Menen ensiviikolla muuten vaan käväsemään Tallinnassa:)
  Ruvetkaapa te "tytöt" siellä etelässä järjestämään tosiaan jotain blogikamujen tapaamista - mäkin haluan mukaan! :)
  Hilpeää helmikuuta ja Ossille pusuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista Sirpa askarteluihmisenä sellainen liike, kuin Karnaluks. Googlaa. Ihan kävelymatkan päässä siitä keskustasta, noin kilometri. Tosin kaikki innokkaimmat menevät suoraan taksilla satamasta. Lankoja, helmiä, kaikkea ihan käsittämätön määrä. On oikeastaan käsittääkseni tukkuliike, mutta myyvät kaikille halukkaille.

   Täytyy koettaa blogikamujen miittiä, mutta tiedän, että monen ihmisen aikataulut yhdistettynä tekevät vaikeaa. Terkkuja Savoon ja Tiitulle Ossi-pusut.

   Poista
 4. Onni on oma peete jota suapi nuttuuttoo mielesä mukkaan :)Ja lämpimässä on mukavata. Vaekka tuohhii lumessa riekkuminennii on.
  Eekö se joku maenossii sano että sitä jaksaa paremmin ku on mitä oottoo.Lumiset ja loskaset aejjat männöö sypäkästi ku on mukava reessu sulla tiijjossa:) Hilipakkata helemikuuta sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni merkitsee eri tyypeillä eri asioita. Lunta paukkaa taasikkeen lisää, voihan kehveli. Sitä ei tiiä vaikka käytäisiin Pariisissakin, kun miäs kysyi, että pitäskös lähtee. No pitäs tietty tyttöä nähdä. Helmikuu menee onneksi aika sutjakkaan ja sitten voi melkein sanoa olevan kevät, ainakin melkein. Terkkuja Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.