torstai 27. maaliskuuta 2014

Aurinkoa

Tänään ainakin täällä meillä Porkkalan niemellä paistoi aurinko tosi kaunihisti. Teimme Ossin kanssa hitaan, vajaan kahden kilometrin lenkin, heti sen jälkeen kun tulin Tapiolasta. Kävin maistraatissa viemässä papereita ja sitten eksyin samalla Instrumentariumiin, kun tarvitsen lukulasit. Toistaiseksihan minulla on ollut näitä kympin maksavia plussalaseja, mutta kun lukemistanikin helpottaisi se lasien voimakas prismataitto, niin sen vasemman silmäni leikannut lääkäri kirjoitti reseptin prismalaseihin. Autschh. Lukulaseilla nyt ei ole kehyksillä niin väliä, joten tälläsin käpäläni mukavan näköisiin kehyksiin, joista onneksi sai vielä 50 prosenttia alennusta. Silti minä olen sitä mieltä, että 400 lukulaseista on paljon, mutta ne ihmehionnat tietty ja pinnoitteet nostavat hintaa. Joku sanoo nyt tietysti, että eihän tuo ole laseista paljon mitään. Yksi kaverinikin puhui, että hänen lasinsa maksoivat toista tonnia. Minä nyt en millään raatsisi laittaa noita satasiakaan pelkkiin lukulaseihin. Toivottavasti arvot pysyvät nyt ainakin edes muutaman vuoden samoina, ettei tartte sitten joka vuosi ostella uusia laseja, kun ikänäkö senkuin kasvattaa sitä plussaa:(

Tytöllekin soitin Pariisiin ja siellä kaikki hyvin:)

Ihana puhelinsoitto tuli "oopperakaveriltani" toissapäivänä. Hän kysyi, että lähdenkö hänen seurakseen lauantaina oopperaan päivänäytökseen katsomaan La Bohemea. Hän oli ostanut vanhemmilleen joululahjaksi liput lauantain päivänäytökseen, mutta hänen vanhemmilleen oli tullut muuta pakollista menoa, joten minä ja oopperakaverini käytämme liput. Tietysti maksan lipun kaverilleni, mutta tämä spontaani oopperaan lähtö on aivan ihanaa. En ole jostain syystä edes nähnyt La Bohemea, joten yksi uusi kokemus oopperarintamalta. Olenkin nyt kuunnellut YouTubesta muutamia aarioita, että on sitten vähän musiikki tuttua. Edellisen kerran kävimmekin joskus helmikuussa katsomassa Karita Mattilaa. 

Mukavata torstai-iltaa Ossilasta!

14 kommenttia:

 1. Lasit on kalliita,sannoo äettii. Ee mielellää kovin usseen tarvihtis uusija. Se on nyt katteellinen ku määt oopperaan. Tiälä ku ee kovin oo lähellä semmoset. Toevottelloo hyvvee ooppera-iltoo! Ossille terveesijä että kesä on tuas yhen päevän lähempänä. Ja se on hyvä juttu se. Vae mittee arveloo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elkee huijatko. Savossa on Savonlinnan oopperajuhlat, että ainakin kesällä pääsisi nauttimaan oopperasta. En tiedä kuinka pitkältä Savonlinnaa asustelette, mutta samassa maakunnassa ainakin. Juu kesä on vähäsen lähempänä ja pari leskenlehteä olen jo nähnyt. Tulee se kevät ja kesä. Terveiset Savoon!!

   Poista
 2. Silmälasit kyllä kirpaisee, ja ikänäkö alkaa ihan liian aikaisin... Ostin viime syksynä ensimmäiset monitehot, joihin en tottunut pitkään aikaan. Näkökenttä on kapeampi kuin kaukolaseissa, reunoilla ei näe terävästi, päätä kääntäessä huimaa... No, ne olivat halvat, mutta nyt menin toiseen liikkeeseen ja pitkän keskustelun jälkeen uskalsin tilata heidän tarkistamillaan voimakkuuksilla toiset monitehot. Täysi palautusoikeus, jos ei ole hyvät. Alun perinkin tarkoitus oli hankkia kahdet lasit, mutta ne halvemmat tuplakappaleet palautin kuukauden päästä. Ei voinut kuvitellakaan, että työpäivän jälkeen olis heittänyt toiset lasit päähän ja lähtenyt liikenteeseen; samalla reseptillä tehty, mutta ihan huippas päästä vielä enemmän. Nyt on odotukset korkealla ja löysin mieleiset kehyksetkin. Mutta se hinta... parisataa lisää sun laseihin ;/ Muuten, mullekin suositeltiin yli tonnin laseja, joissa etäisyys silmistä ja kaarevuus sun muut tehtäisiin ihan omien mittojen mukaan. No thanks.

  Ihanaa oopperareissua sulle ja kaverillesi. Spontaanit lähdöt ovat joskus parempia kuin viikkojen odottelu ja valmistautuminen. Iloista loppuviikkoa sulle ja Ossi-herralle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, monitehot ovat varmaan aika hankalat. Minullahan ei taas ole kaukonäössä muita ongelmia kuin se karsastus, josta osaa pystytään prismalla korjaamaan. Ymmärrän tuon silmälasien dilemman. Miäshän on joutunut koko ikänsä käyttämään silmälaseja. Tiedätkös minulla on toiset nollatehoiset prismalasit, jotka ostin, kun ne kehykset ovat niin mielettömän ihanat. Näytän joskus:) No se linssin malli poikkeaa vähän tästä toisesta mallista ja se "sama" prisma vetää kuvan niin oudoksi, etten oikeasti voi käyttää niitä laseja. No toivon, että nämä toiset nyt kestävät sitten kauan ja joskus tarvittaessa löydän mahdollisimman samanlaiset. Tonnin silmälasit ovat kyllä mulle jotain ihan täysin käsittämätöntä, oikeasti. Markka-aikana olisin hinnan voinut hyväksyä. Joskus tuntuu, että jotkut hinnat on vedetty yksi yhteen markka-ajan hintoihin:)

   Kiitosta, Artulle ja sinulle kanssa lokoisaa loppuviikkoa.

   Poista
 3. Silmälasit on kyllä tosi kalliita, jos tarvii erikoishiontoja. Höh! :/ Minulla on sellainen kokemus, että Nisseniltä ja Specsaversilta kantsii kysyä tarjoukset. Ko. ketjut harrastavat nimittäin rajua hintakilpailua. Mai:n monitehoasiaan kommentoin sen verran, että monitehoihin pätee varmaan vähän sama juttu kuin esim.kännyköihin. Tämän päivän uusin ja paras malli on jo suunnilleen viikon päästä ikivanha ja täysin surkea. Pohdin nimittäin juuri puhelimen vaihtamista ja kauppias toki haluaisi myydä minulle sitä uusinta uutta. Mutta, jos edellinen puhelin on lähemmäs 5 vee sitten ostettu, niin eikö vaikka kaksi vuotta vanhat mallit olis meikäläiselle ihan tosi uusia? :D

  Nyt muistakin, että olet aikaisemminkin puhunut rakkaudestasi oopperaan. Tosi kivaa siis, että kaveri pyysi mukaansa! :))) Minähän olen niin moukka, että en ymmärrä oopperamusiikkia en sitten yhtään. Mies taas nauttii siitä ja katsoi mm. juuri toissa iltana jotain boksille ottamaansa oopperaa telkkarista ja meikäläinen veti vaivihkaa työhuoneen ovea kiinni.. ;D

  Oikein mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa sinne teille ja tietysti ihanaa oopperareissua! Ossi Mossiselle tytöt lähettää mojovat moiskut *smak* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun nollatehoiset prismalasit on ostettu Nisseniltä jokunen vuosi sitten, kun niillä oli joku tälläinen tarjous, että toinen linssi ilmaiseksi. No nollalinssi ei tarvii mitään hiontaa ja sitten mä valkkasin kalliit Versacen-kehykset, kun mä olin ensin sopinut sen myyjättären kanssa, että tarjous varmasti koskee tälläistä erikoisprismaa. Kyllä se vähän nikotteli ja soitti vielä jonnekin, mutta linssi mikä linssi:) Minun kännykkäni on muuten ainakin kuusi vuotta vanha ja vielä pelittää. Olen muutoin ajatellut mennä ostamaan jonkin Nokian vanhan mallin varastoon:) Minulle ei noi älynväläyspuhelimet oikein sovi. Tai saa niillä tietty hienoja valokuvia ja videoo, jos sattuu joku "hyvä tilanne":)

   Tiedätkös, että minulla on hyvin laaja musamaku, mutta ei siitä sen enempää. Siihen laajaan kuuluu mm. Uriah Heep, Rammstein, David Bowie, Santana, Moody Blues, lista on loputtoman pitkä:) Jätetään pois pelimannimusiikki haitarilla soitettuna:) Ooppera vaatiii vähän siedätyshoitoa ja tietynlaista opettelua. Kyllä joskus täytyy sanoa, että jonkun sopraanon vetäisy voi kuulostaa lähes kirkumiselta... Terveisii teille kanssa ja väsynyt Ossi lähettää pusut tytöille kanssa!

   Poista
  2. Täsmälleen noin: mullahan oli edelliset lasit liki 10 vuotta, samoin sitä edelliset. Sit tuli ikänäkö lisäks, entisten hajataiton ja likinäön sekaan :/ Meni uusiks koko näkemisen taito! Ja olenkin sitten helppo uhri, kun mainostetaan uutta ja parasta. Ennen tätä viheliäistä ikänäköä kaikki lasit oli hyviä!
   Mutta joo, annan Marja-Leenankin vastata, kun tää on oikeesti hänen blogi =D

   Poista
  3. Minä olen vasta joutunut tähän "silmälasimaailmaan" jokunen vuosi sitten. Jollain tavalla voisin kuvitella, että aika hyvä ratkaisu on se vanha eli kaukolasit erikseen ja lukulasit erikseen. En tiiä, mutta monet urputtavat nuista monitehoista, juuri niillä kriteereillä mitä sinäkin Mai esitit, eli ne kapeat katsealueet. Saahan tänne vastailla kommentteihin vapaasti, se on vaan kiva. Varsinkin, kun enhän minä tiedä laseista mitään. Minua vain kauhistutti se hinta ja tiedän, ettei sekään ole ns "paha",,,

   Poista
 4. Párek ja Palvelijatar27. maaliskuuta 2014 klo 22.17

  Silmälaseissa on hinnoissa tosi paljon ilmaa päällä, jos ajattelee miten paljon halvemmalla nykyisin saa jopa kahdet yhden hinnalla. Mainonta on ovelaa, eivät sano, että on kyse kaksista sangoista yksien hinnalla, linssit eivät ole siinä tarjouksessa mukana. Minun lasini maksavat aina 600-700e ostin ne mistä tahansa. Sitten kun on vielä kaukonäkö, joka näyttää vaihtelevan aika vilkkaasti, ei paljon naurata. Mutta kivaa on kyllä nähdäkin mihin kulkee ja mitä lukee : )
  Nautinnollista oopperailtaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se. Linssien hionta taitaa olla ihan käsityötä ja se maksaa. Sitten totuushan on, että mitä parempi linssi eli optiikka, sen kalliimpi. Eräs tuttu optikko sanoi mun miähelle oikeasti tästä yhdestä Suomeen rantautuneesta linssiliikkeestä, joku savers..., että älä ainakaan niiden niitä halvimpia linssejä ota. Se on kyllä aika huimaa mitä linsseilläkin voidaan korjata, ihan kaikkea karsastukseen liittyvää niilläkään ei voi tehdä, valitettavasti. Mutta kuten sanoit, on mukava nähdä mihin kulkee ja lukea, varsinkin jos tykkää lukemisesta. Eiköhän tuo ooppera tule olemaan ihan mukava. On toi YouTube vaan kätsy. Sieltä katselin yhtä Pavarottin vetäisemää osiota La Bohemesta. Terkkuja sinulle ja Párek-poitsulle!

   Poista
 5. Olen samaa mieltä silmälasien kalleudesta! Monitehot on ollut jo monta vuotta ja kalliita ovat, vaikka kuinka edulliset sangat yrittää valita!!! Täälläkin jotkut kehuu miten halvalla saavat, mutta en kyllä usko, jotain "ikkunalasia" voi saaha alle satasen :)
  Voi kun oliskin ihana päästä oopperaan! Olen kerran käynyt ihan siellä Oopperatalossa, täältä tehtiin bussiretki sinne, Taikahuilu oli esitys. Savonlinna olis aika lähellä, mutta ei ole koskaan tullut siellä käytyä kun ei ole kaveria:( Nautinnollista ooppera-elämyksiä :)
  Ossille muiskut ja rapsutukset ja aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta kuin yrittää pitää hyvää huolta kalliista laseista. Ne minun nollatehoiset lasit ovat kestäneet jo useamman vuoden. Kun viime vuonna tehdyn silmäleikkauksen jälkeen pystykarsastusta korjaava prisma jotenkin muuttui, sain jopa vaihdettua samoihin kehyksiin uudet linssit. Ne ovat vähän mallia "juha sipilä", mutta tykkään niistä kovasti. Siis aika suorakantikkaat:)

   Suomi on iso maa, sen huomaa silloin, kun tulee kysymykseen yksi ainoa taidemuoto. Tosin oopperahan "lähtee liikkeelle" jotenkin tänä tai ensi vuonna. Sitten sinun pitää katsoa missä kaupungeissa tulee olemaan esityksiä. Ja kaveri sinun pitää saada Savonlinnaan, jos pidät oopperasta, sehän on selvä. Itse olen haaveillut Savonlinnan retkestä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Tiitulle takasin Ossi-pusut ja aurinkoa sinne teillekin. Eiköhän se tästä lähde liikkeelle. Tänään oli niin hiano päivä, että pakko on uskoa kevään saapumiseen.

   Poista
 6. Mulla on moniteholasit ollut vajaat kymmenen vuotta, ihan tyytyväinen oon niihin ollut, vaikkei niissä sitä ihan kaikkein parasta hiontaa olekkaan. Maksoi muistaakseni hiukan päälle 300 €. Hiljattain hommasinkin sitten lukulasit helmitöitä ajatellen, 29 € Specsaversilta. Kyllä mulle kaikenmaailman hiontoja ja pintoja tyrkytettiin, mutta ajattelin tuon perusjutskan riittävän helmitöissä. Se vaan, että oon niin tottunut pujottelemaan helmiä ilman laseja, ettei aina muista laittaa laseja päähän. Ja joskus ne muuten vaan tuntuu ärsyttäviltä.

  Kiva, kun pääsit oopperaan, kun kerran pidätkin siitä. Itse en ole oopperafani, mutta Rammsteinia kuuntelen kans sujuvasti. Teininä olin Bowie-fani ja onpa Uriah Heeppikin tuttu. Mä kai olen pääpiirteittäin raskaamman musiikin fani, mutta kuuntelen kyllä sujuvasti musiikkia lähes laidasta laitaan. Esim. klassinen Albinonin Adagio aivan upea teos, joka on ihan toisessa ääripäässä hevin kanssa.

  Mukavaa lauantai-iltaa sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut tottuvat varmaan monitehoihin ja kaksitehoihin paremmin kuin toiset. Minulla kun ei ole mitään muuta vikaa silmissä ja näössä kuin se gaumee karsastus ja sitten pukkaa sitä ikänäköö, niin tarttee sitten olla ne nollalasitkin sillä ihmeellisellä prismalla. Tähän mennessähän minä olen pärjännyt ihan Prismasta ostetuilla pluslaseilla. Saa nähdä paljonko nuo sitten auttavat nuo prismalla taitetut plussalastit pitään rivejä paikallaan - saapi nähdä. Ellikäiselle Ossi pusuja, näin lauantain kunniaksi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.