lauantai 22. maaliskuuta 2014

Potutuslauantai osa 40

Minua jurnuttaa nyt pari asiaa, jotka ovat loppujen lopuksi aika pieniä tässä universumissa. Toinen on kuulkaas kiinteistövero. Se nyt varmaan nyppäsee päähän joka ainoata kiinteistönomistajaa. Lippulappuset tulivat muistaakseni viime viikolla ja sitten paasasin niistä miehelleni. Ihan niin kuin siitä valittamisesta olisi jotain hyötyä. Yhtä vähän siitä on hyötyä urputtaa tänne blogiin. Siis periaatteessa minähän kannatan verojenmaksua. Nimenomaan, jos kaikki maksaisivat veronsa, niin veroastetta voisi varmastikin jopa alentaa. No takaisin tähän minut vihastuttamaan kiinteistöveroon. Eihän 468 ja vähän senttejä päälle ole vuodessa kovin paljoa, eihän? Vajaat 1,3 euroa per päivä. No, joo minun ajatusmaailmaani mahtuvat monet verot, joihinkin voi jopa itse vaikuttaa säätelemällä kulutusta ALV, tupakkaverot, makeisverot jne. Tuloverot ovat sitä mitä ovat. Niillä kuitenkin maksetaan koko tämän yhteiskunnan tuottamat palvelut ja infrastruktuuri. Mutta hitsit sentään, talon, jonka olet rakentanut jo kertaalleen verotetuilla tuloilla ja jonka rakentajat vielä maksavat veroja, niin siitä sitten sinun pitää veroja maksaman siihen asti, kunnes et enää pysty elämään omassa talossasi. Se pistää vihaiseksi. Sitten kun kerrotaan tuo summa vaikkapa 50 niin päästään euromäärään 23400,-. Se 50 vuotta voisi olla tuollainen teoreettinen maksimi, mitä me miähen kanssa ehkä kerkiämme elää täällä talossa. Nyt siitä 50 vuodesta on kulunut reilut 20 vuotta:)

Sitten minua ottaa päähän sellainen juttu, kuin akupunktio. No tulipahan todistettua, että akupunktio ei ole huuhaata. Nyt sen vaikutus oli vain ihan päinvastainen, kuin mitä toivottiin. Minua on vaivannut kova jännityspäänsärky ja se ihana erikoislääkäri, jonka kanssa minulla on treffit kerran vuodessa sanoi, että se minun nyt tuntemani päänsärky ei ole mitään laajemmalle alalle levinnyttä hermosärkyä ja passitti minut fysioterapeutille. No tämä fyssari, joka on oikein mukava nainen hieroi niskaani pariin kertaan ja kolmannella kerralla sitten sanoi, että nyt kokeillaan akupunktiota. Ne hiiskatin neulat taikoivat esiin lähes poissaolleen hermokipuni. Tai, no se lähes poissaoleva ei nyt ihan pidä paikkaansa, kun minulla on siihen hermosärkyyn vahva särkylääkitys, mutta nyt se särky on näiden taikaneulojen ansiosta moninkertainen. Mistään en ole saanut selville voiko yhden akupunktiohoitokerran vaikutus jäädä pysyväksi. Todella toivon, että ei. 

Sitten minua ottaa pannuun nämä lähestyvän kevään mukanaan tuomat fillaristit, jotka suihkivat kypärä päässään sellaista vauhtia ettei tosikaan. Yleensä aina nämä suihkijat ovat miespuolisia, jotka ilmestyvät kuin taiottuna jostain ja vetäisevät suojatien yli sitä samaa vauhtia, kuin viipottaessaan tuolla kadun varrella. Kerrattakoon nyt vielä täälläkin vähän liikennesääntöjä. Suojatie polkupyörällä ylitetään taluttaen. Se suojatie kun on tarkoitettu ihan vain ja ainoastaan jalankulkijoille. Tästä on yksi ainoa poikkeus, enkä ihan tasan tarkkaan muista kuinka se menee. Lain mukaan se poikkeus menee jotenkinsa niin, että kun polkupyörälle tarkoitetun tien osuus jatkuu suojatien jälkeen, äsch jotenkin silleen, niin silloin autoilijan tulee kääntyessään suojatien yli väistää myös pyöräilijää. Muutoin pyöräilijän tulee väistää sekä oikealta, että vasemmalta tulevaa liikennettä. Minua siksi ottaa pattiin, kun jo ihan pienet lapset opetetaan AJAMAAN sitä suojatietä pitkin, kun asian ei kuulu mennä siten. Siksi en voinut olla ihan pikkuisen hymyilemättä tälle jutulle. En kannata väkivaltaa, mutta sielussani kuvittelin, kuinka fillaristimies olisi voinut olla syyllinen ja sitten molemmilta osapuolilta meni niin sanotusti "kuppi nurin". Polkupyörä ja suojatie, oikeaoppisesti!

Tämä juttu oli ihan hirveä. Onneksi äiti on alkanut hakea apua itse aiheuttamalleen lapsen ylipainolle.


Heippa, vähän tärähtänyt Ossi:)

No näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, iloista viikonlopun jatkoa Ossilasta!

12 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar22. maaliskuuta 2014 klo 17.19

  Palvelijatar: Kiitos taas informaatiopläjäyksestä. Tässä blogissa ei kukaan voi jäädä apaattisesti vain lukijaksi. Pakosti nousee mieleen omiakin mielipiteitä. Hyvä niin!
  Párek: Ei Ossi ole tärähtänyt, joku muu on tutissut. Terveiset Ossikalle ja hienoa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäkäähän ne mielipiteet tänne:) Olisi joskus hauska lukea tosi ärjyjä kommentteja. Ei tietenkään mitään hirveitä meikäläisen haukkumisia, mutta muuten sellaisia ärtsyjä, kuten "minäkin vihaan fillaristeja":)
   Joo, totta turiset. On tainnut ihan oma sihti taasen heittää. Miten se Ossi nyt olisi tärähtänyt? Terveisii teille molemmille!

   Poista
 2. Samaa mieltä; kommentointia tapahtuu ainakin ajatuksissa, kun tulee lukemaan Ossin lauantaiblogia :)

  Kiinteistöverolaskelmasi pisti miettimään. Toisaalta kannattaa omistaa oma asunto eikä maksaa vuokraa. Toisaalta taas siihen omaan uppoaa paljon rahaa remonttien muodossa ja sitten tällaista "näkymätöntä" veroa, josta tulee tosi hurja summa, kuten laskit!

  Fillaristit on Artun mielestäkin syvältä! Ne kurvaavat miten sattuu ja koirakin on vaarassa jäädä alle. Lyhyillä pyörätienpätkillä pitäisi olla fillaristeillekin nopeusrajoituksia, ainakin velvollisuus väistää ja varoa mäyräkoiria sekä muita hitaampia jalankulkijoita.

  Akupunktio ei ole huuhaata. Juuri siksi en koskaan suostu siihen(kään) vaihtoehtohoitoon menemään.

  Ossi ei jaksanut pysyä paikoillaan kuvaajan sihtaillessa, ymmärrettävää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäisit sinäkin vain kaikki ärripurrimietteet tänne. Saa lisätäkin potutusaiheita, päästää paineet ja ykäistä kaikki mieltä rassaavat harmitukset ulos virtuaaliavaruuteen:) Yleensä juu tottakait kannattaa ennemmin maksaa omaa kuin vuokra-asuntoa. Joskus vain ei ole vaihtoehtoja ja jossainhan ihmisen on asuttava. Aika helposti sitä samalla summalla maksaa lainasummaa poies, mitä maksaa vuokraakin.

   Siis täytyy tunnustaa, että joskus tulee sellainen ajatus nanosekunniksi mieleen, että fillarointi tulisi lailla kieltää. Ainakin joidenkin ihmisten fillarointi. Yleensä näiden sukkulapäiden miesten, jotka pääsevät sellaisiin nopeuksiin, että joskus tutkaan joutuessaan saisivat ylinopeussakot.

   Juuri tuon kuvan näppäyksen jälkeen Ossi loikkasi alas sohvalta, ilman teoreettistakaan mahdollisuutta uusintakuvaan:) Terveisii Artulle ja sulle!

   Poista
 3. Onneks ee tiälä oo pyörämiehiä eekä -naesia! Ja äet on yhtämieltä tuosta kiinteestöverosta, se on kuulemma suoraan hanurista sen mielestä! Tiällähän se ee oo nuin hirveessä lukemissa ku sielä mutta kuitennii. Ja sitä ottaa piähän tuohii ratijo-telekkari-mikäsenyton -vero! Minkä tähen pittää maksoo semmosesta jota ee kato eekä kuuntele ja jolla voes heettee veslintuva??? Siten minäkää älyvä. Serkkupoeka on oekeen kommee kuvassa, pikku heelahus paljo haettoo! Terveesijä Savommualta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nyt meitä onpi kaksi, jotka ovat vihastuneet kiinteistöverosta. Lueskelin verotuksen historiasta, että kiinteistoverolaki on tullut voimaan v 1993 eli siis samana vuonna, kun me muutimme vastavalmistuneeseen taloomme:). Ai teilläkö ei ole telkkaria, tietokoneeltahan voitte katsoo kaikki mikä tulee Areenaan eli siinä mielessä kyllä se vero pitää saada kaikille. Tietty tuostakin voi olla eri mieltä, mutta silloin kun oli tämä TV-lupamaksu niin niin sairaan monet jättivät senkin maksamatta, että varmaan on ollut se syynä, että siitä tehtiin pakkomaksu kaikille. Toisaalta se on mun mielestä aika hyvä, että Yleisradio saa rahoituksensa täysin valtion budjetista, mutta löytyy siihen varmaan muitakin mielipiteitä. Savonmualle terveisii!

   Poista
 4. Oli siinä potutusta kerrakseen:) Joo, kaikenmaailman verot jo kerran verotetusta on turhaa, rajansa kaikella.
  Ei se akupunktio huuhaata ole, mullahan jäi vähän kesken mun pistelyhoito. Ei varmaan yhdellä kerralla kaikki vanhat vaivat takasin tule, täytyyhän ne saada poiskin neuloilla. Mee uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ollukkin taasikkeen ja yhdelle päivälle kaikki höyryt päästeltynä. Minä olen aina uskonut akupunktioon ja ajattelin siitä apua jopa tuohon hermosärkyykin, mutta se pakana meni ja teki sitä vain pahemmaksi vaikka toista päänsärkyy yritettiin hoitaa. No, onneksi on vahvat särkynapit jatkuvasti käytössä. Mulla on vielä 7 hoitokertaa siitä 10 sarjasta, jonka se lääkäri määräsi ja sitten mä jatkan varmaan hierontoja sillä mukavalla fyssarilla. Akupunktiosta olen nyt vähän epävarma. Se hermosärky on niin kökköä ja kun se vaan koveni käsittelystä. En taida ottaa kuin hierontoja tämän lopun 7 kertaa... Terveisii ja Urholle paijauksia!

   Poista
 5. Äet käski sannoo että sanoppa sille pistelijälle tuosta hermosäryn alakamisesta! Jos pistelis neolasa er kohtaan ja voes vaekuttoo tuohon hermosärkyyn. Äet on ite suanna apuva siitä justiisa pahhoehin hermosärkyihin, tosin vuan tilapäesesti. Mutta ykssii kivuton päevä on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitte kuule Iivari ja mamma olla ihan varmoja, että sanon sille pistelijälle, tosin kauniisti, että ne neulat provosoivat sen hermosäryn pahemmaksi. Kun lääkkeet pitävät sen säryn kurissa (siis sitä on ollut 8 vuotta sen AVH:n jälkeen), niin ei sen passaa sen säryn koveta. Mutta yleensä 2-3 tuntia heräämisen jälkeen on sellaista särytöntä aikaa. Sitten tarttee ottaa lääke, hieman ennenkuin särky alkaa, muuten ei päivästä oikein selviä. Mutta ehkä on kuitennii pääasia, että elossa ollaan ja päästään mäyräkoiran kanssa kuitenkin joka päivä kävelylle. Savoon terveisii!

   Poista
 6. Täälläkin on pikafillaristeja.Ei kuule,kun tulevat takaa,syöksyvät ohi,koirat säikähtää ja alkaa rähinät.Sydän kurkussa sitten yrität rauhoitella koiria.Mutta ne hölkkääjät!Hiipimällä takaa ohi,koirat säikähtää ja yrittävät lähteä juoksijan nilkoissa kirmaten mukaan.Kerran yks hölkkääjä,kärttynen äijä,anto koirille tappouhkauksen,kun eka pelästytti ne ja sitten ite säikähti.Eka pyytelin anteeksi ja sanoin,että ne säikähti.Huuto kun vaan jatku,aloin sitten minäkin karjua.Että niin se urheilu rauhottaa hermoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä fillaristeja alkaa kohta olla ihan joka puolella. Ossikin rähinöi aika usein lenkkeilijoöille ja keppikävelijätkin on Ossille melko kauhistus. Toivottavasti te voitte muuten hyvin Digin ja Nirpun kanssa. Terveisii, M-L ja Ossi. ps kyl tuntuu monasti, että urheilu senkus kiristää hermoja:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.