perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kränkkäperjantaiehtoota Ossilasta

Kyllä on kiukkua piisannut. Ossi joutui keskiviikkona kaukaisen naapurin uroslabradorin pöllyyttämäksi. Se koira on sellainen tosi vanha uros "joka ei tee kiusaa kärpäsellekään" Jo vain, mutta kaksi kertaa se on Ossia kuitenkin pöllyyttänyt. Se koira, kun kuuluu niihin, joita pidetään aina vapaana. Kun "se totteleekin niin hyvin". No yhtä omistajaansa se totteleekin niin, että on tullut kuulemma miästä vastaan useamman kerran ja labbis on pysynyt omistajamiehen rinnalla, mutta tällä kertaa oli naisomistaja lastenvaunuineen, eikä koira sitten pysynytkään siinä vierellä, vaan karkasi Ossin kimppuun ja pöllyytti sitten Ossia ihan mennen tullen. Itse olin kolisuttelemassa kangaspuita ja kuulin tapahtuneesta vasta miäheltä, kun tulin illalla kotiin. Ossi oli ihan reppana ja tuntui siltä, kun se olisi jollain tavalla ollut jopa henkisesti masentunut.

No joo tänään koira on sitten ollut oma itsensä ja koiramustelmat tuntuvat parantuneen. Niska Ossilla tuntuu olevan vähän jäykkä. Se ei saanut miähen heittelemiä iltajuustopaloja ollenkaan kopattua.

Jos näen labbiksen omistajaa tiekunnan kokouksessa ensi viikolla, niin sanon kyllä pari valittua sanasta.

Tällä koiralla kävi hyvä tuuri.  Ilmeisesti palo sitten tuhosi koko talon. Minä olen aina ollut sitä mieltä, että materia on materiaa, pääasia kun henki säilyy. Yhdellä hyvällä tuttavallamme on talo palanut. Sieltä palosta saatiin kyllä pelastettua paljonkin tavaroita, mutta valokuvat menivät ja tuttavani on sanonut, että hän kaipaa valokuvia, jossa hänen poikansa olivat pieniä:(

Huomenna on aamupäivällä mentävä miähen kanssa minun mummini hautajaisiin. Mummi nukkui pois muutama viikko sitten kunnioitettavassa 93 vuoden iässä. Illemmalla onkin sitten iloisempaa ohjelmaa tiedossa, kun käymme appiukolla. Miähen siskokin on käymässä Ruotsin maalta.

Muistakaa pitää koirat kiinni. Metsästyslakikin velvoittaa pitämään koirat kiinni 1.3-19.8, ei poikkeuksia, muuta kuin alle 5 kuukauden ikäinen (muistaakseni 5 kk) pentu saa olla vapaana. Ja muina aikoina koirat saavat olla vapaana HUOM!! maanomistajan luvalla. Aika harva noteeraa tätä. Ei koirat muutenkaan saa juoksennella vapaina pitkin maita ja mantuja.

Hyvät viikonloput Ossilasta!

17 kommenttia:

 1. Joopa joo, ei ne koirat mitään koskaan tee ja kaikki on niiiiin tottelevaisia, just joo.
  Onneks Ossille ei pahemmin käyny, siis ruumiillisesti, sitähän me ei tiedetä mitä traumoja sen mieleen jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fyysisiä vahinkoja ei tullut. Vähän oli ukkeli kankea pari päivää, mutta nyt alkaa olla oma vanha itsensä. Kyllähän Ossikin kurmottaisi itsensä kokoisia ja varmaan pienempiäkin uroksia aika surutta, mutta kun en päästä lieasta, niin ei pääse muuta kuin joskus riekkumaan. Sitä ei tosiaan tiiä mitä pieniä traumoja koiran sieluun jää, mutta Ossia on kurmotettu muutamaan otteeseen ja on se niistä tokeentunut vanhaksi omaksi ittekseen. Terveisii Ossilasta!

   Poista
 2. Voi ei... sielläkin semmoista :( Toivottavasti Ossille ei tullu haavoja eikä murtumia eikä mitään pahempaa. Ikäviä nuo tuommoiset jota luulee hallitsevansa koiran niiden irtiollessakin.
  Ossille paljon haleja ja pusuja ja rapsutuksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut haavoja eikä murtumia, lihakset vain kipeänä. Miäs jutteli sen tulevan eläinlääkärinaapurin kanssa ja se sanoi, että on joskus eläinpatologian laitokselle tehnyt ruumiinavauksia perhekoirille, jossa on ollut erikokoisia koiria ja vasta ruumiinavauksessa on selvinnyt, että toinen koira on ollut takuuvarma syyllinen. Nahka kasassa pikkukoiralla, mutta sisältä suunnilleen jauhelihaa. iso koira kuulemma pystyy puremaan ja möyhentämään niin, että lopputulos on semmoinen. Ossilasta terveisii.

   Poista
 3. Párekilta Ossille lohdutus kuonottelut ja Palvelijattarelta iso lämmin halaus. Kyllä me sanottais sille tottelevaisen koiran omistajalle vähän useampikin sana terävin reunoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaan lohdutukset vastaan kiitoksella. Alkaa se vanha herra taasikkeen tokeentumaan. Kyllä minäkin parvi valittua sanaa lausun, kun seuraavan kerran tapaan. Ne omistajat eivät varmaan tiiäkään, että tämä oli jo toinen kerta kun tämä labbis möyhensi Ossia. Edelllisestä kerrasta on jo monta monituista vuotta ja silloin labbis oli omistajan isän kanssa liikkeellä. Tuskin on mainostanut, että vähän rusikoi kaukaista naapurin mäyräkoiraa... Terveisii Ossilasta!

   Poista
 4. Ou-nou!!! :(((( Ei saisi kyllä kukaan Ossia pöllyyttää!! :S Toivottavasti herra voi jo paremmin! me lähetetään tyttöjen kanssa iso satsi parantavia suukkoja. <3 Ja todellakin kerrot omistajille, mitä mieltä tuollaisesta 'totteleekin niin hyvin' -tyylistä olet!

  Lämmin osanotto mummisi poismenon johdosta. <3 Toivottavasti hautajaiset meni hyvin. Tosiaan kunnioitettavan pitkän elämän sai mummisi elää. Minun kaikki isovanhemmat menehtyivät jo kauan ennen syntymääni. Kaksi äidin tätiä elivät pitempään ja olivat kai sitten lähinnä niitä isovanhempia. Erikoisia tapauksia kyllä kumpainenkin.. ;D

  Meillä täällä on edelleen maa valkoisena, yäk! Ja niin varmaan siellä teilläkin. Ellei meren läheisyys ole sulattanut lumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi alkaa voida selkeästi jo paremmin, mutta eilen iltapäivällä kun olimme appiukolla käymässä ja miäs teki pienen lenkin Ossin kanssa, niin yhtään ei isotellut parille isommalle koiralle portilta. Ihan oli hiljaa. Taisi ( vähän ) pelästyäkin ison koiran ravisteluista, sen lisäksi, että tietysti teki kipeää.

   Jos hautajaisista voi sanoa, että "iloiset", niin tuolla oli lähes iloinen tunnelma. Mummo oli huumorinaisia ja halusi aina kaikille hyvää, joten eipä siellä oikeasti juuri itketty ei siunaustilaisuudessa, eikä muistotilaisuudessa. Että siinä mielessä vähän poikkeukselliset hautajaiset, vaikka tietysti kaipaus jää.

   Täälläkin on pelloilla nyt vähän tuota valkeaa kökköä ja mä luovuttaisin sen pois niin mieluusti, göök. Vaikka kyllä täytyy myöntää, että iso osa siittä lumesta suli samantein. Terkkuja ja tytöille Ossilta suukkosii, M-L ja Ossi.

   Poista
 5. Voe heleketti kuitennii mittee tek! Jottii immeeset on niin pölöhöjä ettee ne ossoo eekä älyvä pittee koeriasa kiini ja järjestyksessä. Ootko Ossi vetristynnä yhtää? Lähetettään tiältä äetin kansa toepumisija ja sitä aaringonpaestetta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aina jaksan paasata siitä, että koirat pitää pitää kiinni ja piste. Se onpi aina alakynnessä se kiinni oleva koira vaikka olisivat samankokoisia. Tuntuu olevan jo entisellään Ossi. Savoon päin terveisii, M-L ja Ossi.

   Poista
 6. Osanotto mummisi menetyksestä.

  Vanhempi sukupolvi on vähän kun kivijalka suvussa. Säilyvät tavallaan pois mentyäänkin, jos ovat olleet eläessään vahvasti läsnä. Mutta eihän se ole sama, kun ei voi enää tavata. Muistoissa onneksi voi palata yhteisiin hetiin <3

  VastaaPoista
 7. Ossille iso hali, toivottavasti arvokkaan herran mielen päälle ei jää traumoja ja arpia mokomasta yhteenotosta. Naapuri sietäisi saada parit korvapuustit :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ukki lähti jo vuosikymmenet sitten about reilut 30 vuotta sitten ja mummi oli kymmenen vuotta ukkia nuorempi, joten hän joutui sitten elelemään loppuikänsä leskenä. Ei kuulunut ehkä hänen ajatusmaailmaansa, että ottaisi toisen miehen. Minä niin salaa toivoin, että mummi olisi löytänyt itselleen aikoinaan toisen lesken. Ossi kiittää haleista ja minä voisin hyvinkin vetäistä naapureille mojovat korvapuustit, kun olen vieläkin niin vihainen, mrrr. Artulle kuitenkin helliä rapsutuksia, M-L ja Ossi.

   Poista
 8. Ossille lurpsuja Nelliltä.

  Oli muuten tosi hyvä tuo maininta metsästyslaista, täytyy laittaa korvan taakse kun täälläkin näkee koiria ulkoilutettavan vapaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis periaatteessa koirat eivät saa olla vapaina muuta kuin A) omalla maalla ja jos sitä on vaikka 500 hehtaaria niin riittää koiralla tilaa. B) koirapuistossa. Ei ole olemassa sellaista "koirien vapaanapitoaikaa" tuon metsästyslain ulkopuolellakaan vaikka jotkut ihmiset luulevat niin. Nellille Ossi-pusut takaisin.

   Poista
 9. Näitä näkee ja kokee. Omasta kokemuksestamme tiedämme ja osaamme kuvitella Ossin säikähdyksen. Varmaan kohta labbis saa Ossin kiehumaan raivosta. Toiv ei tule mitään jälkiä taikka ongelmia myöhemmin, henkiset jäljet tietysti tuo aina jättää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavaa on se, että kaikki vastaantulevat uroskoirat ovat aina saaneet Ossin riekkumaan ja räyhäämään. Voin kuvitella, että Ossi huutelee koirain kielellä joitain painokelvottomia hävyyttömyyksiä. Eihän se ole mikään hiljainen hissukka ja kyllähän sekin kävisi pienemmän tai samankokoisen uroksen kimppuun. Meidän ihmisten tehtävähän se on estää, että niitä painimatseja ei synny. Sheriffeille terveisii ja työlle tietty, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.