sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Annamarin innoittamana:)

Annamarin: innoittamana aakkoslistani:)
A
Rakkaan tyttäreni etunimen alkukirjain. En voi olla kirjoittamatta aivoverenvuoto. Se kun oli niin raju ja kivulias kokemus, joka vähän muutti elämääni. Aika. Mennyttä aikaa ei saa takaisin, joten käyttäkäämme aika hyödyllisesti ja nautinnollisesti.
B
Bönde:) hih. Melkein asun siellä, mutta onneksi aika lähellä Hesaa kuitenkin.
C
Chokolate, chokolat, cioccolato. Tärkeää osata tuo nautintoaine monella kielellä:)
D
Dementia. Ikävä sairaus, joka ei onneksi kosketa meitä kaikkia. Olen nähnyt hyvin terävän 93-vuotiaan, uskomaton tyyppi.
E
Elämä. "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Ja kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen"  Tapsa Rautavaara laulussa Kulkuri ja joutsen.
F
Ferrari, in my dreams:) Fysioterapeutti. Olen löytänyt mukavan.
G
Ghana. En ole koskaan käynyt, mutta ehkä joskus. Naapurimme, hyvä tuttava ja ystävä muutti siihen maahan.
H
Harrastukset. Tärkeitä elämään kuuluvia asioita. Hesa. Siellä synnyin ja kävin kouluni. Onneksi Hesa on edelleen aika lähellä. Hetket. Tärkeitä, muistaisipa vain niistä monet.
I
Isä. Hänenkin ansiostaan olen olemassa. Intuitio. Tähän luotan ainakin ihmisten välisissä suhteissa.
J
Rakkaan mieheni etunimen alkukirjain.
K
Koti. Kamalaa ajatella, että Suomessakin on paljon kodittomia. Kunnat, tehkää jotakin!
L
Lapsuus. Se luo pohjan nuoruudelle ja aikuisuudelle. Luottamus.
M
Minä itse, mäyrikset.
N
Naiseus. Käsite, joka pitää sisällään paljon
O
Ossiiiiiiiiiii. Minulle maailman rakkain mäyräkoira.
P
Perhe. Pariisi, joka imaisi rakkaan tyttöni:(
Q
Quod erat demonstrandum, eli M.O.T. Ai että vihasin tuota merkkiä pitkässä matematiikassa:)
R
Rakkaus. Onko juuri mitään sen tärkeämpää?
S
Seksi. Tärkeä osa rakkautta. On muistaakseni myös googlen haetuin sana:) Sähkö. Ilman sitä olisi nykyelämä tosi vaikeaa.
T
Tavallisuus. Eläköön tavallisuus. Tavallisuus kunniaan.
U
Uskollisuus. Kunnioitettavaa ja tavoiteltavaa monella elämän eri alueella.
V
Valta. Voi turmella ihmisen. Vesi. Ihmiskunnalle tärkeä luonnonvara.
W
Woihan witsi, kun tämä on waikeaa.
X
Xalcom. Se pelastaa näkökykyni vielä usean vuoden ajan.
Y
Yö. Ihan mukava aika vuorokaudesta, sekin. Ystävät, niin tärkeitä.
Z
Zzzzz, Minä valitettavasti kuorsaan. Nyt ihan tutkitusti:)
Å
Åbo, siis Turun ruotsalainen nimi. Siellä en mielelläni asuisi. Melkein kaikki tuntemani Åbolaiset ovat olleet outoja.
Ä
Äiti. Tärkeä ihminen, edelleenkin. Äitiys on minullekin tärkeä osa elämää.
Ö
Öykkäröinti. Täysin ei toivottua käytöstä.

Ossiiiii
Ossilasta hyvää viikonalkua kaikille!

15 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar4. toukokuuta 2014 klo 22.20

  Olipas hienosti aakkostettu! Ja Ossi on superkomea poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, molempiin kohtiin. Lista oli tosi hankala. Kirjoitin siten, että jos en ihan heti keksinyt jatkoin eteenpäin ja sitten hetken päästä palasin takaisin. Joitakin sanoja oli tosi vaikea keksiä. Ö-kirjaimella alkavia sanoja ei ehkä ole suomen kielessä monia satoja, mutta sekin pulpahti jostain. Terveisiä ja Párek-poitsulle rapsutuksia.

   Poista
 2. Ahkera olet ja pitkän listan tärkeitä asioita teitkin.
  Hih, kaksi O:ta pistää listalla silmään:
  -O eli Ossi on komea kuvassa ja luonnossa, siitä ollaan yhtä mieltä.
  -Åbolaisena (syntyperäisenä) vähän pisti miettimään, onko outouteni kovinkin silmiinpistävää... =D

  Mukavaa uutta viikkoa, toivottavsti ei sitä luvattua lunta ja kylmää tulekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Åbo ja Turku... oliks ne kaksi eri kaupunkia ;)) Juu sieltä ruotsalaisesta en toki ole kotoisin, tulipa moka omien juurien kanssa.

   Poista
  2. Mai, sinä et ole ollenkaan outo, vaan ystävällinen ja ihana ihminen. Eikö olekin ihana kuulua vähemmistöön? En nyt jaksa luetelle kaikkia sukulaisiani ja niitä tuttavia, joita pidän tosi outoina. No yksi puolituttu oli tämä kuuluisa naapurini, joka piti niitä räyskyttäviä pieniä snautsereitaan aina irti. Ystäväkseni en oikeastaan ikinä häntä laskenut.

   Åbo ja Turku ovat varmaan, jos eivät nyt eri kaupunkeja niin ainakin kaukana toisistaan:) M-L

   Poista
 3. Mielessäni kävin noita aakkosia läpi ja se olikin paljon vaikeampi tehtävä, kuin osasin aavistaa. Piti oikein syventyä pohtimaan, mikä alkukirjaimen mieleentuoma asia olisi mainitsemisen arvoinen.
  Tuo Å kolahti tietenkin, olen samaa mieltä kanssasi, Åbossa en minäkään haluaisi asua, ovat tosi outoja, puhuvatkin vierasta kieltä. Turussa sen sijaan on mukavaa, siellä puhutaan suomea. Nurkkapatriooteiksi tosin nimitetään, joka näin syntyperäisen turkulaisen korvissa kuulostaa suurelta kohteliaisuudelta. :)
  Hyvää toukokuun jatkoa Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin tiennyt Main olevan Turusta ja muistanut sinunkin juuresi, niin olisin vaikka väkisin keksinyt jonkin toisen sanan. Nyt se vaan on liian myöhäistä:( Te molemmat kuulutte varmaan siihen vähemmistöön!

   Tuosta nurkkapatriottisuudesta voisin kertoa yhden tarinan, joka ei kylläkään ole niin mairitteleva. Olin parhaimman kaverini kanssa parikymppisenä viikon Italiassa, Gardajärvellä. Samassa hotellissa asui sellainen vähän alle kolmikymppinen aviopari, joka kertoi muuttaneensa Turkuun työpaikan perässä. He muuttivat Oulusta Turkuun, mutta en tiedä olivatko syntyperäisiä Oululaisia. Mies kertoi, että naapurilta kesti melkein kaksi vuotta ennen kuin alkoi tervehtiä, vaikka usein sattuivat samaan aikaan parkkipaikalle ja tämä oululainen sanoi tervehtivänsä naapuriaan joka kerta:). Onneksi "minun" säännöstäni on myös poikkeuksia. Hampuriin terveisii ja Wupelle rapsutuksia. M-L

   Poista
 4. Hieno lista, yritin tuossa miettiä minäkin noita kirjaimia, vaikeaa oli!
  Ollaankohan me savolaiset yhtä outoja ku nuo turkkulaiset ;)?
  Hyvää ja lämpimämpää viikonjatkoa Ossilaan:) Ja rapsutuksia Ossille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nyt miettimään kirjaimia ja tekemään listoja. Ei ollut ihan helppoa, mutta piti laittaa se ensimmäisenä mieleen tuleva jotakuinkin järkevä tärkeä sana.

   Varmaan joka maakunnasta ja joka kaunpungista löytyy outouksia. Ehkä täällä pääkaupunkiseudulla pidetään turkulaisia ylensäkin vähän "outoina". Ei kait muuten olisi niin paljon turkulaisvitsejä? Olen kuullut paljon enempi sellaisia vähän negatiivisia turkulaisvitsejä, kuin savolaisvitsejä. Minun mielestäni savolaiset ovat mukavia, ainakin ne vähät jotka tunnen. Tiitulle Ossi-pusuja ja terveisii.

   Poista
 5. Ee olla ootoja. Myö tervehittäännii kaekkija.Olpa sittä tuttu eli vieras :)
  Vaekee oes tehä tuommonen lista! Äethän tuo rupes jo yrittämmää.
  Hyvin oot kyllä keksinnä. Ja Ossista kommee kuva :)
  Mukavata viikon alakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun listaamaan, savolaisittain:) Ja sitten jos tuloo oudompi sana, niin savosta suomennos, kiitos. Mukavaa viikon alkua myös Savoon!

   Poista
 6. Hihii, jee, teit kuin teitkin omat aakkosesi! Kivaa!! :))) Oli tosi mielenkiintoista lukea listaasi ja nyökyttelin monen kirjaimen kohdalla: juu, ihan samaa mieltä. Kodittomuutta olen ajatellut viimeaikoina paljon. Se on ihan kamala asia. :(

  Toivottavasti muutkin innostuvat listaamaan aakkosensa! *wink, wink*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä ikinä ole bloginpätkää noin kauaa kirjoittanut. Meni ainaskin kaksi tuntia.

   Jätin kerran keskenkin, kun jäi niitä vaikeita kirjaimia. Jotkut kirjaimet olivat yllättävän haastavia. Sitten kun olin keksinyt sanan öykkäröinti kävin jostain katselemassa, olikohan se joku Nykysuomen sanakirjan nettiversio ja Ö-alkuisia sanoja oli ehkä noin sata, mutta lähes kaikki olivat jotain öljyjohdannaisia, öljysheikkiä ja öljynporauslauttaa.

   Kodittomuushan on kodin omaamisen vastakohta. Siis eihän kotia tarvitse aina omistaa. Vuokrallakin asuu paljon ihmisiä, mutta koti pitäisi olla jokaisella ihmisellä. Terveisii teille päin ja tytöille Ossi-suukkoja.

   Se on oikeasti surullista, että Helsingissäkin on oikeasti jonkin verran ihan oikeaa kodittomuutta. Siis ei ole paikkaa, jonne yöksi päänsä kallistaisi.

   Poista
 7. Tähän saakka luin blogisi lopusta alkuun päin. Mutta outona turkulaisena tähän lopetan enkä enää toista kertaa poikkea. Minusta on aivan yhtä rasistista leimata yksi kaupunki kuin joku ihonväri tai uskonto. Ja turha vedota huumoriin, en hyväksy minkäänlaisia rasistisia vitsejä kansalaisuuksista tai seksuaalisista suuntautumisistakaan. Rasisti mikä rasisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiellän ehdottomasti olevani rasisti. Enkä aiokaan vedota huumoriin. "Melkein kaikki tuntemani" ei suinkaan tarkoita kaikkia, eikä todellakaan kohdistu kaikkiin turkulaisiin. Lähinnä ehkä tarkoitin outoja sukulaisiani, jotka asuvat hyvin lähellä Turkua, sekä todella omituista vanhaa naapuriani, joka myös oli Turusta. Hänen koiransa hyökkäsivät rakkaan Ossini kimppuun ja aina ensimmäisenä ajattelen häntä, kun ajattelen turkulaisia. Mutta se siitä. Suo anteeksi, että pahoitin mielesi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.