lauantai 31. toukokuuta 2014

Potutuslauantai osa 49

Eikös ole ihana vempain? Uusi kastelukannu kesäkukilleni, jotka ovat vielä istuttamatta. Ainakin kastelukannu on jo odottamassa. Laitan sen meidän kuistille kuistipossun lähettyville, jotta muistan kastella kukkani. Sitten, kun olen saanut ne istutettua. Jos en mukamas muista kastella kukkia, saan possumaisen huonon omantunnon ja kasteltuani minulla on nasumaisen hyvä fiilis.

Ostin kannun Kirkkonummelaisesta liikkeestä, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kuin fysioterapeuttini toimitilat. Näin näitä kannuja kulkiessani liikkeen ohi ja sain sellaisen "tuo minun on pakko saada" -tunteen. Kun olin ostanut kannun ja tietenkin maksanut sen, kysäisin, että "mistähän maasta possut ovat tulleet?"  "Intiasta", vastasi kaupan omistaja. Voi ei. Siinä vaiheessa minun teki mieli sanoa, että kuule pidä possusi, mutta epäilen, että en olisi saanut rahojani takaisin. Mutisin vain sitten, että kiitos paljon ja näkemiin ja olin hetken huonolla tuulella. Ajattelin, että toivottavasti possuuni ei ole käytetty lapsityövoimaa. No siinä tekovaiheessa on jouduttu käyttämään hitsipilliäkin ja ehkäpä Intiassakaan ei  sentään ole lapsihitsareita. Vaikka mistä sitä ikinä tietää. Minulla on suuria antipatioita Intiaa kohtaan maana. Kaiken lisäksi kuulin ihan järkyttävän uutisen eilen, kun ajoin Lohjalle äitini luo. Intiassa raiskataan nainen noin keskimäärin kerran 22 minuutissa. En koskaan enää eläissäni osta mitään Intiassa tuotettua. Tästä lähtien kysyn ensin ja maksan vasta sitten.

Koira retuutti lastenvaunuja ja oma koira puolusti. Outo juttu. Kuvassa sanotaan, että Seppo eli perheen oma koira, on amerikan bulldoggi. Tälläinenkin rotu on olemassa. Mielestäni Seppo kyllä näyttää hieman enempi amerikkalaiselta pitbullilta, mutta en nyt mene mitään vannomaan.

Koiran haukku pelasti tulipalolta. Sankarikoira pelasti tulipalon laajenemisen ja henkilövahingoilta vältyttiin. Hienoa.

Kääk. Ossilla oli torstaina korvan vieressä punkki. Huomasin sen miähen isällä ollessamme ja ajattelin poistaa sen heti kotiin päästyämme. Kuinka ollakaan, unohdin sen punkin ja nyt se on pullahtanut irti itsestään. Minun tuurillani tietty tänne sisätiloihin. Mitä se punkki sitten tekee, irrottuaan? Sehän tarvitsee veriaterian niille syntymättömille punkkipoikasille. Voi ei. Onko meidän huusholli kohta täynnä punkkeja? Autsch..

Iltapäivällä meillä onkin yhdet YO-juhlat. Teetätin tytölle DVD-kopion sellaisesta videonauhasta, jossa hän on minun ja tyttöni kanssa ratsastusleirillä kahdeksan vuotta sitten eli vuonna 2006. Teetin meillekin yhden kopion, jota voin sitten saadessani nämä DVD:t katsella joskus ja tirauttaa pari liikutuksen kyyneltä.

Mutta hei näihin potutuksiin ja niistä huolimatta iloista viikonvaihteen jatkoa Ossilasta!

14 kommenttia:

 1. Kai heitit sen punkin pois? Jos heitit luontoon, niin punkkivauvoja sikiää sieltä kokonainen armeija...
  https://www.youtube.com/watch?v=QeCwvbpmMBQ
  http://www.punkki.net/
  Meillä ei ole vielä nähty ainuttakaan punkeroa, toivottavasti ei Wuppeen tulekaan. Minulla on useammat hyvät pihdit ja runsaasti kokemusta punkkien irrottamisessa, kiitos 10 vuotisesta saaressa asumisesta.

  Minulla on myös näiden kauheiden raiskausten takia herännyt suuri antipatia Intiaa kohtaan. Luulin Intiaa edes vähän sivistyneemmäksi maaksi, mutta väärässä olin. Kauhea raivo noita miehiä kohtaan ja suuri suru kaikkien naisten puolesta.
  Vielä nykyäänkin, vaikka tietokoneet ja kaikenlainen viestintä on levinnyt kaikkiin maihin, siitäkin huolimatta tapahtuu lukemattomissa maissa alhaisia rikoksia tyttöjä ja naisia kohtaan. Ja mikä/kuka on syypää? Mies. Eikö olekin primitiivistä! Monissa maissa sitten loppujen lopuksi syyllinen on se raiskattu nainen.
  Samaan listaan voi laittaa ns. kunniamurhat, lapsi- ja pakkoavioliitot ja tyttölasten syrjiminen ja jopa tappaminen.
  Luin kerran yhden arabiamaasta kertovan kirjan, jossa "tottelematon" tytär suljettiin johonkin kammariin vintille, johon tosin vietiin päivittäin hiukan ruokaa luukusta työntäen. Tyttöparka eli siellä kunnes kuoli.
  Mieleeni tulee usein, että kuinka moni tyttö tälläkin hetkellä asuu vankina, kotonaan tai jossain muualla. Onhan noita tapauksia tullut ilmi, mutta kuinka paljon niitä on, joista ei kukaan tiedä mitään?

  Hyvää viikonloppua, kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis tämän punkeroisen kanssahan kävi niin, että kun unohdin nyppäistä sen pois, niin se on a) pudonnut itsestään b) Ossi on kuopsaissut sen takajallallaan irti. Ihan varmasti, jos olisin muistanuts sen nyppäistä pois, niin olisin polttanut sen punkin.

   Nuo itämaiset ja arabikulttuurit ovat naisen kohtelussaan aika ala-arvoisella tasolla. Ei voi mitään. No kaikesta huolimatta, hyvää viikonloppua Saksan maalle.

   Poista
 2. Nuo on kamalija juttuja! Kaaheeta tämmösen "sivistyksen" aekana etton maeta missee naesille anneta mittää arvoo. Ja niille pittää pittee iha opetusta siitä etton niilläe oekeos sannoo mielpitteesä. Ja oekeos ettee niitä hakata oman miehesä(kkää) toemesta! Paljo on vielä immeeskunnalla opittavvoo...

  Nuo punkit on kyllä iha yökkyyttävijä otuksija. Onneks ee vielä oo yhtää minnuu tarttunna. Johtunooko sittä tuosta härpäkkeestä vae vuan hyvästä tuurista.
  Hyvvee viikolloppuva teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aika paljon saa sivistys vielä levitä, että koko maailmassa vallitsee edes jonkinlainen tasa-arvo miehen ja naisen välillä. täydelliseen tasa-arvoon ehkä ei kannata pyrkiäkään. Silloin joutuu nääs sitten tekemään naisetkin "miesten" töitä. Minä olen sitä mieltä, että esimerkiksi lumenluonti kuuluu ainakin meidän perheessä miehelle. Tosin olen joskus kymmenkunta vuotta sitten joutunut tuon 600 metrin tienpätkän pari kertaa lingolla aukaisemaan, kun lunta tuli ja miäs oli työmatkoilla ja tytön piti päästä kouluun ja minun töihin:) Savoon terveisii.

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar31. toukokuuta 2014 klo 18.11

  Hyvä muistutus, ettei tule asioitua väärissä kaupoissa. Ei sitä mitenkään jaksa käsittää, että tuollainen naisten alistaminen on vielä tänä päivänäkin mahdollista. Ihminen on suuri peto ja pahin uhka maapallolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittykää vain Intia-boikottiin. Ehkä joskus tulee se päivä, että noissakin kulttuureissa naiselle annetaan jokin arvo. Mutta sama juttuhan se on Kiinassa. jostain käsittämättömästä syystä, kun siellä on ollut tälläinen "yhden lapsen" perhepolitiikka, niin kas vain, kun poikia on alkanut pulpahtaa enempi kuin tyttöjä...Tyttövauvojaabortoidaan pois, niin, että sukupuolijakauma vääristyy jo ennen syntymää. Terveisii teille päin.

   Poista
 4. Aivan ihana possu!! Täydellisesti mun tyylinen. Olis muuten mukavaa joskus nähdä kuvia muistakin sun possuista. Muistan nimittäin, että keräät niitä. *wink, wink* ;D

  Hmm.., Intia antipatia. Mun bestis asui miehensä työn takia aikoinaan viisi vuotta Intiassa ja mekin vierailtiin siellä kertaalleen. Todistin myös omin silmin eräänlaista lapsityövoimatapausta. Ystävät teettivät jonkin verran huonekaluja omien piirrustustensa mukaan. Osa käsinveistetyistä ruokapöydäntuoleista oli jollain tapaa viallisia. En nyt muista ihan tarkalleen, mutta olisko ollut niin, että tuolien jalat oli vähän eripituisia. No, joka tapauksessa, sinne ystävien asuntoon lähetettiin paikanpäälle puuseppä korjaamaan tuoleja. Tämä puuseppä oli iältään varmaan korkeintaan sellainen 12 - 14-vuotias. Poika istui lattialla risti-istunnassa ja veisti tuolinjalkoja sylissään. Kertalleen puukko lipsahti sääreen ja minä sekä ystävätär paikkailtiin haavaa.

  Voi kuulostaa gaameelta, mutta poika vaikutti oikein hyvinvoivalta ja tyytyväiseltä elämäänsä. Enkä nyt yritä sanoa, että kannatan lapsityövoimaa, mutta asia on aika iso ja vaikea. Monessa kulttuurissa työssäkäyvät lapset välttyvät esim. kadulla elämiseltä, kerjäämiseltä ja jopa itsensä kauppamiselta. Tottakai lapsityövoiman käyttö on ongelma, mutta apua tarvitaan ennen kaikkea koko ison ongelman ratkaisemiseen. Vaikeita, vaikeita asioita.

  Tulipas jaaritus.. Hitsi. ;D

  Mukavaa viikonloppua teille sinne ja Ossille suukkoja tytöiltä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teen joskus possupostauksen, kaikkein hauskimmista:)

   Onhan Suomessakin entisaikoina menty tosi nuorena töihin. 1940-50 luvulla maaltakin lähdettiin aikaisin töihin, jos kotitilaa ei jääty viljelemään. Varsinkin monilapsisista perheistä. Äitinikin on ollut kesätöissä täällä Helsingissä ja asunut muutaman vuoden vanhemman siskonsa kanssa ja sitten jäikin tänne käytyään kauppaopiston.

   Olet ihan oikeassa siitä, että mieluummin töissä kuin itseään kauppaamassa. toisaalta täytyy sitten muistaa, että joissakin maissa palkkataso on niin alhainen, että aikuisenkin ihmisen tarvitsee tehdä töitä 15-16 tuntia vuorokaudessa turvatakseen edes peruselantonsa. Tälläisten maiden plkkakehitykselle tarvitsisi tehdä jotain, eikä ainakaan suosia niiden tuotteita, koska se ohjaa esim tälläiset halpisvaatteiden ketjut tuottamaan vaatteensa tälläisissä maissa. Ei ole kauaa kuin tuli juuri dokumenttia. En nyt muista mistä maasta, olisikohan ollut Bangladeshistä, missä ihmiset menivät aamulla tosi aikaisin töihin ja poistuivat joskus yhdentoista aikaan illalla. Nukkuivat ilmeisesti vain muutaman tunnin ja palasivat takaisin töihin. Tälläisille räikeille hyväksikäyttötapauksille tulisi tehdä jotain.

   No kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua sinnekin ja Ossi lähettää pusut Pepille ja Rillalle!

   Poista
 5. Monien maiden suhteen olen miettinyt, boikotoidako niiden halpatuotantotavaroita ja mahdollista lapsityövoimaa, vai auttaako yksittäinen ostos kuitenkin aina jotakin ihmistä edes vähän... Jos maiden omat rakenteet eivät muutu, ongelma ei poistu ostamisella tai ostamatta jättämisellä. Mutta oma panokseni asiaan ei ole ihan selvillä. Tunnen olevani puun ja kuoren välissä. Suosi suomalaista, mutta auta muitakin jotka ovat hädässä. Siinä on minun mottoni, jota on kovin vaikea toteuttaa viisaasti.

  Amerikanbulldogiltahan tuo Seppo-koira näyttää, kun vertaa vaikkapa Nero-koiran blogiin :) Mutta aika hurjimus tuo bernhardilainen on ollut. Olen niitä pitänyt leppoisina otuksina... Taisivat monien ennakkokäsitysten mukaiset roolit vaihtua kertaheitolla rotujen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin minä olen nyt jääräpäisesti sitä mieltä, että halpiskama, on se tuotettu lapsi- tai aikuistyövoimalla auttaa vain sitä yritystä, joka jatkaa halpistuotantoa siirtämällä tuotannon juuri esim halpojen työvoimakustannusten perässä ympäri maailmaa.

   No, eihän kaikkia tavaroita läheskään tuoteta enää Suomessa, sekin on selvää. Eikö nuuten ole hauska ajatus, että Islannissa viljellään banaaneja? kasvihuoneissa, joihin lämpö saadaan näistä kuumista lähteistä.

   Aah, hyvä, että tuli vahvistus tuosta bulldogista. Minä yritin muutamaa kuvaa tihruilla ja jotkut näyttivät samalta rodulta ja jotkut eivät. Minäkin olen jotenkin ajatellut, että bernhardilainen on kiltti rotu, mutta poikkeuksia on varmaan ihan joka roduissa. Terveisii teille!

   Poista
 6. Oliko tuo kastelukannu ihan uusi vai kierrätetty? Hauska kapine, mutta myös itse suhtaudun hyvin skeptisesti Intiassa, Bangladeshissa ym. valmistettuihin tavaroihin. Olisi hyvä, että jotenkin voisi varmistautua siitä, että valmistuksessa ei ole käytetty lapsityövoimaa eikä orjatyövoimaakaan, vaikka sillä nimellä ei tietenkään työväkeä kutsua. Heitä vain kohdellaan kuin orjia.

  Kiinalaisista tehdastyöläisistä on tullut useampikin dokumentti ja useat eivät pääse käymään kotona kuin kerran vuodessa. Isovanhemmat kasvattavat lapset tai sen ainoan lapsen, ja vanhemmat työskentelevät tehtaissa antaakseen lapselle paremman elämän ja mahdollisuuden koulutukseen.

  Takaisin kotipihalle. Tekisi mieli yhtä sun toista, mutta yritän pihahommissakin olla ekologinen ja kierrättää. Miehen kaverin rakennustyömaan alta pelastin riippahernepensaan tai jonkun vastaavan ja tämän äidin pihalta sain Ollin muistopaikan viereen pilvikirsikan. Ei tarvitse aina ostaa uutta, kun pitää korvat ja silmät ja suunkin avoinna. Ja työkaveri kuulutti itselleen tarpeetonta humalaa ja muutaman alun tilasin. Laitan huomenna etupihan aitaa vasten nousemaan ja se vaatii taas muutamia kasvisiirtoja. Täytyy itse varmaan yrittää lapioida, kun mies tuntuu aina huokailevan kasvien kanssa. Mitään ei sano, kaiken tekee pyydettäessä, mutta voin kyllä itse suorittaa kevytkaivuutyöt :)

  Terkkuja kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on uusi. Jos kanssa olisin kysäissyt ENNEN maksamista valmistusmaan, niin kauppaanhan se potsi olisi jäänyt.

   Tämä dokumentti, jota nyt muistelen oli vaatetusteollisuudesta ja muistaakseni oli Bangladeshista. Siinä dokkarissa puhuttiin juuri näistä järkyttävän pituisista työpäivistä ja työturvallisuudesta tai oikeastaan sen puuttumisesta.

   Pilvikirsikka kuulostaa kauniilta. Toivottavasti siitä kasvaa iso kaunis puu tai pensas, kumpi se nyt liene onkaan. Minäkin haluaisin istuttaa pihalle muutamia jalokärhöjä, mutta miäs ei ole nyt lainkaan innostunut, kun haluaisin siihen kiviaidan päälle sellaisen puuuritilän ja ne kärhöt sitä vasten kasvamaan. No suunnitteluvaiheessa vielä. Tarttee kanssa ottaa lapio käteen ja kaivaa vähäsen maata pois siitä kiviaidan päältä ja iskeä sinne oikeaa multaa. Kärhöt ovat vähän oikullisia kasvamaan, joten meikän viherpeukalolla ne eivät takuuvarmasti kasva. No saahan sitä haaveilla. Terveisii teillepäin:)

   Poista
 7. Hei Marja-Leena ja Ossi,
  kiitos olitte käyneet kommentoimassa blogiani ! Tuota Neron säkäkorkeutta on kysynyt jo useampi, olen varmaan huono emäntä kun en tiedä ! Etsin jo aamulla mitan valmiiksi niin illalla töistä tullessa mittaan ja kerron sitten :)
  Kyllä tuossa lehden jutussa tosiaan amerikan bulldoggi näkyy olevan, kuten Nerokin. Todella ikävä tilanne ja onneksi ei vieläkin vakavampaa sattunut. Toivottavasti ihmiset kuitenkaan ei turhaan tuomitse koko berhandilaisrotua, varmaankin on kiltti rotu ja tämä kyseinen ikävä poikkeus. Lisään teidät lukulistalleni ja mehän olemme se:
  http://amerikanbulldogginero.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. No hei, en minäkään tiedä ihan tarkkaan Ossin korkeutta. Mäyräkoiran mitoissa:) Jotakuinkin kaikin puolin. Ihan pikkuisen ylipainoa, onneksi ei paljoa. No hyvä, että tuli vahvistus, että on amerikan bulldogi:) Jään kansaa sihtailemaan teidän touhuja.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.