keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Lounaalla ja lenkillä

Olin eilen vanhan työkaverini kanssa kaupungissa lounaalla. Lounas venyi varmaan kolmetuntiseksi, mutta kaverillanikin oli eilen hyvää aikaa. Kerroin hänelle yhdestä kesän huomiostani ja vaahtosimme hetken aiheesta. En nyt avaa sitä täällä, koska se vaatisi pitkät kirjoitukset , eikä aiheella ole mitään tekemistä mäyräkoirien kanssa:) Sanoin kamulleni, "että hei olet ainoa ihminen maailmassa, jolle voin sanoa tämän." Hän olikin asiasta vankasti samaa mieltä:) 

Meillä olisi juttua riittänyt vaikka kuinka ja paljon. Ystävättäreni on jättänyt ison kansainvälisen yrityksen ja etsiskelee nyt rauhassa uutta työpaikkaa. Tukevan salaattilounaan jälkeen olikin sitten mentävä Ossin kanssa lenkille. Sovimme kamuni kanssa jo uuden lounaspäivän lokakuulle:) 

Miäskin tuli vähän tavallista myöhemmin kotiin. Hänellä on joku kaksipäiväinen seminaari. Onneksi seminaari on tässä lähistöllä kuitenkin, niin miähen ei tarvitse yöpyä missään hotellissa.

Ossin mielestä kaukaisuudessa on aina jotain kiinnostavaa. Hmm. mahtaisikohan joku kamu tulla tuolta suunnasta, 
 tai kenties tuolta?
Voi että alkoi eilisiltana jurppia, kun kukaan ei ole ottanut yhteyttä tämän vesivahingon takia, vaikka sekä se vakuutuskäsittelijä, että vahinkotarkastaja lupasivat molemmat, että minuun ollaan yhteydessä. No, tänään pistin uudelleen vahinkotarkastajalle sähköpostia ja tiedustelin, että koskahan voisi joku ottaa yhteyttä. 

Kunhan remontti on ohi, minulla on julmetusti huomauttamista tämän kyseisen vakuutusyhtiön ja korjausyhtiön välisistä "prosesseista". Niitä ei tunnu nimittäin olevan... Sain täysin vääriä nimiä ja yhteyshenkilöitä, vahinkotarkastajan raportti oli vakuutuskäsittelijän mukaan tullut vääränä ja hän oli saanut "oikean" raportin juuri viisi minuuttia ennen soittoani. Joopa joo ja tuota pitäisi ihan oikeasti uskoa... No se ainakin on selvää, että korvaussuhde vesivahingon aiheuttamista putki ym. töistä menee 90% vakuutusyhtiölle ja 10% jää meidän maksettavaksi + ne muutostyöt, jotka teemme. Laitamme nimittäin uuden WC-pöntön ja uudet kaapistot. Ne kaapit me olisimme joutuneet uusimaan muutenkin.

Tiedättekös mikä on hirvein synonyymi, johon olen törmännyt? Haaremi on kahden sanaristikon mukaan vaimola. Minun suomen kielitajuni ei yksinkertaisesti hyväksy tuollaista sanaa. Ratkon joskus huvikseni ristikoita ja tuollainen sana pulpahti eilen ratkaistuani junamatkoilla pari ristikkoa. Gääks.

Tänään menemme miähen kanssa yhdessä katsomaan alavessaamme uusia seinäkaakeleita.

Terveiset Ossilasta. Päätähtönen on päiväunilla:)

4 kommenttia:

 1. Hurja tuo teidän vesi-sähkö-juttu, onnea oli todellakin matkassa, ettei käynyt hullummin! Vakuutusyhtiöiden kanssa asiat tuntuvat harvemmin sujuvan sujuvasti, aika paljon saa itse nähdä vaivaa ja selvitellä... Positiivista saada sitten vahingon seurauksena pientä pintaremppaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys teille, pitkästä aikaa. Juu, kädet saa pistää kuvaennollisesti kyynärpäitä myöten ristiin ja olla onnellinen, että isommilta vahingoilta säästyttiin. Onni oli myös oikeastaan siinä, että vahingon kärsi kodinhoitohuone ja meidän pieni miähen ja vieraiden vessa, eikä meidän saunan pesuhuone, tai yläkerran "naiste" wc/kylpyhuone. Silloin mä olisin ollut paljon enempi onneton. Karmea homma kyllä käydä katsomassa esimerkiksi laattoja ja niitä kaappkalusteita. Viisi tuntia käytimme aikaa miähen kanssa tänään tähän hommaan... Juu pintaremppa menee vakuutusyhtiölle+katot ja villat. Alakerran vessassa oltaisiin muutenkin uusittu pönttö ja lavuaari+kaapisto, mutta laatoitukseen ei varmasti oltaisi koskettu. Nyt se on pakko repiä alas, kun yksi seinä joudutaan purkamaan... No, tuleepahan uutta pintaa, kuten sanoit ja osa siitä menee vakuutusyhtiln piikkiin. Kalusteethan me joudumme tietty itse maksamaan. Haluaisinpa nähdä sen WC-pöntön, joka "kärsii" vesivahingosta:) :) Terkut teille päin ja Jalolle rapsutukset!

   Poista
 2. Vakkuutusyhtijöetten kansa suap olla tarkkana.Sano äet. Joka on jootunna vakkuutusoekeotta myöten asijoeta hoetammaan niihen kansa.
  Toevottavasti teellä asijat etennöö rivakasti.
  Ossilla näkkyy olovan sama tapa ku meekäläesellä. Että pittää olla tähyvämässä joka suuntaan lenkillä. Eekä vahingossakkaa kameraan päen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään otti sitten vahinkotarkastaja yhteyttä, kun pistin sähköpostia. Minun edellinen s-posti oli ihan OIKEASTI mennyt väärään osoitteeseen kyseisessä yrityksessä, kun siellä on ainakin kolme saman nimistä. Olin unohtanut hänen nimensä jälkeisen j-kirjaimen. Markku Mäkinen on melko yleinen nimi ja heitäkin mahtuu tähän isoon yritykseen kolme kappaletta. Voihan vietävä. Tämä vesi-sähkövahinko on oikeasti sellainen isoin materiaalinen vahinko, joka on tapahtunut meille. Autoja olen rypistellyt silleen pikkaisen. Viime vuonna aika tiheästikin. Ensin omani ja sitten miähen, jossa oli kyllä täysvakuutus. Sen verta kuitenkin rypistyi nokkaa, että kannatti laittaa vakuutukseen.

   Te olette Iivari varmaan aika sielun veljiä, vähän samiksii, paitti, että sää Iivari taidat olla aikas paljon kiltimpi kuin meitin Ossi. Se on vähän sellainen ärripurri. Terveisii Savoon päin!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.