perjantai 4. syyskuuta 2015

Remonttihässäkkää osa 1

Luonamme kävi vahinkotarkastaja 25.8 katsomassa ja kuvaamassa vesivahingon aikaan saamia tuhoja, sekä mittaamassa kosteusarvoja seinissä. Loppujen lopuksi remontista tuleekin aika iso. 

Tarkastajan käynnin jälkeen mikään ei ainakaan aluksi mennyt kuten Strömssöössä. Sain tarkastajalta vakuutusyhtiön "käsittelijän" nimen. Soittaessani hänelle vakuutusyhtiömme keskuksen kautta, käsittelijä/yhteyshenkilö osoittautuikin itsenäiseksi Keski-Suomen piirin vakuutusmyyjäksi. Ei voi olla totta ajattelin. Soitin keskukseen ja pyysin jollekin kotivahinkojen vakuutuskäsittelijälle. No, sitten onnistuin saamaan vihdoin oikean käsittelijän jutullemme. Hän lupasi soittaa "heti, kun saa raportin". Sain itse raportin illalla 25.8 ja oletin, että kait se sitten se käsittelijä soittaa, kun kerta on luvannut. Odottelin päivän ja sitten olin sitä mieltä, että nyt soitan sille henkilölle, jonka nimi on raportissa. Tämä nimi oli kuitenkin eri, kuin henkilö, jonka kanssa olin jo kertaalleen jutellut. Loppujen lopuksi lähestyin tätä vahinkoraportissa olevaa henkilöä sähköpostitse, enkä saanut mitään vastausta. Hän olikin joku TAAS Keski-Suomessa istuva henkilö, joka olikin vain tilannut tämän vahinkotarkastuksen. Autsch. 

No, sitten ajattelin, että tiedustelen sähköpostilla tältä ulkopuoliselta vahinkotarkastajalta, että miksi tämä juttumme ei nyt etene. Hän siis työskentelee tämän ison saneerausyhtiön palveluksessa, joka taas tekee nämä korjaukset vakuutusyhtiömme laskuun. Voitteko kuvitella saman sukunimen omaavia Markkuja on tässä isossa yhtiössä KOLME kappaletta, joten ensimmäinen sähköpostini meni väärälle henkilölle. No tämä väärä Markku ei sitten toimittanut sitä sähköpostia oikealle Markulle, autsch. 

Sitten, kun parin päivän päästä huomasin, että minulta oli jäänyt sähköpostiosoitteesta yksi j. kirjain välistä ja sain tämän viestini oikealle Markulle ja kopioin viestin samanaikaisesti vakuutusyhtiön käsittelijälle, niin johan alkoi tapahtua... Jätin myös soittopyynnön vakuutusyhtiön käsittelijälle ja sain tiedon, että vakuutuksemme korvaa 90% töistä ja materiaaleista. Kyseessä on joku ikä-alennus 22 vuotta vanhasta putkistosta. Vakuutusyhtiön käsittelijäkin kertoi alunperin saaneensa väärän raportin ja saaneensa meidän raportin noin viisi minuuttia ennen soittoaan. Pitäisiköhän uskoa?

No, nyt on talossamme riehunut mukava remontti-Reiska kahden päivän ajan. Putkimies on käynyt pariinkin otteeseen, sekä sähkömies vielä kertaalleen. Pikkuhiljaa alkaa tapahtua:) Remontti-reiska on sellainen 32-vuotias koiraihminen. Olen muutaman sanan vaihtanut hänen kanssaan, silloin kun hän on pitänyt pienen tauon töissään. Koiran nimi on Nasu ja rodultaan Nasu on staffordshiren bullterrieri. Kuvassa Nasu on hurjan hauskan näköinen ja luonteeltaan kuulemma hyvin kiltti.

Kodinhoitohuoneen katto on kokonaisuudessaan purettu pois. Siinä vaiheessa, kun paneelit asennetaan, niin yläkaapit joudutaan ruuvaamaan irti, että paneelit saadaan naulapyssyllä ammuttua kiinni.
 Tältä kodinhoitohuoneen katto näyttää nyt...

Mitäs tästä puuttuu?

Tämä. Onneksi meillä on vessa yläkerrassakin:) Tämä odottaa remontin ajan kuljetusta pois pihallamme. Pytty ei siis ole mikään tilataideteos. Ossikin ymmärsi pytyn käyttötarkoituksen ja nosti varmuuden vuoksi kaksi kertaa jalkaansa, ennen kuin lähdimme lenkille:)
Tänään vessan vaalean rosa seinä näytti jo tältä. Vesispoileriakin piti siirtää metrin verran, jotta väliseinää pystyi purkamaan ja sitten vastaavasti rakentamaan takaisin.
Meteli oli melkoinen, kun remontti-Reiska irrotteli kaakeleita seinästä ja lattiasta. En nyt vain voinut olla koko päivää ulkonakaan, joten koetin vähän lukea Ipadiltä lehtiä. 

Tämmöistä Ossilasta. Päätähtönen kuorsailee tuossa jalkojeni juuressa. Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Vähän kovaäänisempi miesvieras työkaluineen teillä sitten tällä kertaa ;)

  Miten Ossi suhtautuu kaikkeen myllerrykseen?
  Pitkää pinnaa teille kaiken keskellä! Ja hyvää viikonvaihdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi kävi tutustumassa tähän remontti-Reiskaan, jolla oli siis myös koira. Ossi kuitenkin alkaa möykätä, jos en ole sen kanssa samoissa tiloissa, joten olen istuskellut joko keittiössä tai yläkerran työhuoneessa ja pitänyt tietty oven kiinni. Olohuoneessahan on ne lasiovet, joista Ossi näkee liikkeen ja se liikkeen näkeminen ärsyttää tätä karvakuonoa suunnattomasti.

   Eilen tein sitten kävelylenkin vähän poikkeavaan aikaan ja sitten miäs sai vielä viedä illalla uudelleen "puolikkaalle" lenkille. Ossi tapasi 2,5 vuotiaan urosmäykyn, karkkarin, eikä kumpikaan ollut toiselle vihainen. Ne olivat vain innoissaan "painiskelleet". Ehkäpä Ossi tapaa kaverin vielä toistekin. Tiedän aika tarkkaan, missä tämä kyseinen mäyris asustelee. Hauskaa, että kerrankin toinen uros kelpasi kaveriksi. Veikkaan, että jos on tosi iso ikäero, niin ehkä saman kokoinen kaveri kunnioittaa tätä vanhempaa, ainakin joskus ja ainaskin tässä tapauksessa.

   Remontti jatkuu ainakin lähes kuukauden. Nyt on saatava katot ja seinät kuivaksi. Ootellaan:) Metelöintiä ei pitäisi kuulua kuin yhden työpäivän verran ja sitten rakennettaessa kuuluu tietty taas pauketta. Eiköhän me kestetä. Terkut sinulle ja Artulle!

   Poista
 2. Jopa on ollunna alaku hankalata. Onneks on nyt hommat ruvenna etenemmään :) Ompa ootoo tuo että vahinkotarkistaja on samasta virmasta ku remontintekijä! Kävikö teellä ollenkaa se vakkuutusyhtijön oma tarkistaja? Luulis että vakkuutusvirma haluvvaa ite sen arvijoettoo. Vuan eepä tuota nykykäätäntöö kyllä tiijjetä. Joku vuosj sittä olj nii että vak.yhtijön tarkistaja kahto vahingot ja valavo sittä sitä ulukopuolisen virman korjuuhommoo.
  Jokatappaaksessa koettakkee kestee sielä remontin keskellä :)
  Ja mahollisimman hyvvee viikolloppuva teelle sinne!
  Ossille terveeset,mukava ku oot suanna uuvven kaverin :)

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti koko prosessi on ulkoistettu vakuutusyhtiöltä täle saneerausyhtiölle. Heillä on tietty käytäntö, enkä toisaalta usko, että tämä korjausyhtiö uskaltaa vetää omaan pussiin. Joka paikasta on valokuva ja asianmukainen kirjallinen selvitys. Voihan se olla, että suuremmissa tapauksissa vakuutusyhtiökin on mukana.

  En tiiä, onko Ossi saanut kaverin, ehkä. Ainakaan ei tappelukaveria. Minä vielä kahteen kertaan kysyin, että oliko varmasti palleroiset paikallaan, koska leikattuihin uroksiiin Ossi suhtautuu ihan ystävällisesti. Meillä oli sellainen aika pieni kylässä juuri sinä päivänä, kun sitä vettä ruuttasi alas katosta. Ihan leikkivät keskenänsä nämä pojat. Terkut Savoon päin!

  VastaaPoista
 4. Párekin Palvelijatar5. syyskuuta 2015 klo 15.53

  Ulkopuolisen avun saaminen on nykyisin mutkikasta ja töiden ulkoistaminen tekee kaiken vielä kimurantimmaksi. Hermoja kysyy remontit ja aikaa kuluu. Toivotaan, että kaikki teillä sujuu nyt sutjakkaasti ja ilman ylimääräisiä yllätyksiä.
  Hauskaa, että Ossi tapasi mukavan kaverin. Ei näistä mäykyistä ikinä tiedä milloin sietävät ja milloin ärsyyntyvät toisesta uroksesta. Párek oli toissapäivänä ihan ihmeissään, kun normikokoinen karkkarinarttu ärisi ja uhkaili jo kaukaa. Kohdalle tullessa yritti purrakin. Sen omistaja naureskeli, että 'rouva' on noussut väärällä tassulla sängystä.
  Mahdollisimman mukavaa viikonloppua sinne remontin keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No 3-4 viikkoa on arvioitu remontin kesto. Ensin puretaan, purku jatkuu vielä maanantaina. Sitten kuivatetaan ja desinfioidaan. Vitsit noita hiiriä, arggh. Sitten rakennetaan uudestaan. No, kyllähän tämä tästä menee. Ihan ei ole minun juttuni toimia remottivastaavana, kun työmiehet aloittavat päivänsä kello kahdeksan:)

   Olin itsekin hyvin hämmästynyt, kun miäs kertoi tilanteesta ja siitä, kuinka hauskaa molemmilla olikaan ollut. Olisin voinut veikata, että tappelu syntyy. Vaan ei syntynyt. Hyvä niin. Ja kun seuraavan kerran tulevat vastaan, niin voi taas varovaisesti katsoa, tuleeko leikki, vai ärrimurrit.

   Nartuthan hyvin usein komentelevat uroksia. Saattavat jopa näykätäkin, mutta ei siitä yleensä mitään tappelua tule. Minun mielestä uros "alistuu" aina naaraalle. Siis ei sillä tavalla, että heittäytyisi selälleen, vaan niin, että väistää. Eikä naaras minun mielestä ikinä ole todella vihainen uroksille. Vähän saattaa kärttyillä, kuten teidän aamuinen kaveri:)

   Kyllähän tämä ihan täällä menetteleepi. Terkut teillepäin!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.