keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Töttörööt Ossilasta

Huoks. Päätähtösellä on syksyinen tassuvaiva. Viisi päivää kortisonia, kolme viikkoa antibiootteja ja Malaseb-shampoolla hoitopesut, sekä kymmenen päivää kauluria. Ei vaan voi mitään. Onneksi löysin sellaista Ossillekin kelpaavaa kinkkumaksamakkaraa, johon sai jopa piilotettua ne kamalalta haisevat Kefavet antibioottitabletit. On se kumma, että koirille on maksan makuisia särkylääkkeitä, mutta ei antibiootteja. Sitten nämä antibiootit haisevat jopa minunkin nenään. Nyt se tassutulehdus on iskenyt tosi nopeasti, koska tassut olivat kunnossa vielä reilu viikko sitten. Ossilassa(kaan) ei kaivattaisi syyssateita...

Pesuhuone on "pimeänä", koska koko saunaosastosta on sähköt poissa sen vesivahingon takia. Siellä pesuhuoneessa me sähläsimme Ossin kanssa taskulampun valossa:) Sain tassut pestyä, vaikka se Malaseb-shampoo varmaan vähän kirveltää ainakin ensimmäisellä tassujen pesu kerralla. 

Tästäkin me selviämme. Ossi katselee minua kyllä todella syyttävästi, mutta ilman kauluria se alkaa heti kirputtaa kahta tassuaan. Siis kauluri päähän, paitsi lenkille ja silloin, kun Ossi menee koputtamaan ruokakippoaan, tai vesikuppia. Enää yhdeksän päivää jäljellä.... 

Töttörööt kamut, pidetään yhteyksiä ja terveiset Ossilasta.

12 kommenttia:

 1. Voi miten ikävää, että on tullut tassuvaiva ja vielä joutuu pitämään kauluria:( Paranemista Ossin tassuille - muiskuja :)
  Nythän on luvattu lämmintä ainakin muutamaksi päiväksi, joten hyvä tästä on lähteä reissuun :D
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä Oskari-Moskari tuosta vielä nousee. Sanoin ELLille, että en enää oikein usko siihen ruoka-aine allergiaan, vaan johonkin, mille Ossi on allerginen tuolla luonnossa. Se tassuvaiva on melkein aina sijoittunut tähän alku syksyyn. Jaahas, mihis sinä olet menossa reissuun? Toivottavasti johonkin mukavaan paikkaan, kuten vaikka tänne pääkaupunki seudulle:) Tiitulle pusut vähän harmistuneelta Ossilta ja mukavaa loppuviikkoa!!

   Poista
 2. Voe harmiin harmi että iski tuas tuo tassuvaeva! Luulis tuon jostae muusta tulovan ku ruuvvasta jos vuan syksyllä isköö. Jospa siellon jottae sienj´itijjöetä tahi muuta semmosta tuola pihalla mistee se tulloo?
  Toevotaan nyt pikasta paranemista käpsälle. Onneks on kuivoo kelijä luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niiden allergiatestien mukaan Ossi on allerginen muutamalle ruoka-aineelle, mutta juttelin asiasta sen mukavan ELLin kanssa, joka on Ossia hoitanut Ossin lähes koko eliniän ja hän kallistui kanssa vähän enempi joillekin kasvien (home) itiöille. Sitten se on tuo kosteus. Ihan joka kerta en pese tassuja, vaan kuivaan ne huolellisesti. Kyllä käpsät paranevat. Terveisii Iivari ja emäntä.

   Poista
 3. Nuor emäntä sano justiisa lukeneesa sielläpäen sattuneesta kaaheesta tappaaksesta. Susj olj syönnä määräkoeran! Nyt pysy Ossi kamu kotjpihassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka ikävää ja hirveää. Vaikka suren kyllä kaikkia suden tappamia koiria. Minusta tuntuu, että susia on liikaa Suomessa. Ei susi enää oikein kuulu Suomen luontoon, sanoivat suden suojelijat mitä hyvänsä.

   Poista
  2. Sekä Hesarissa, että Iltasanomissa näytti olevan juttu tuosta Greta mäyriksestä. Se on se sama susi, joka nähtiin toukokuussa ja on susi, vaikka ei ole pantaseurannassa. Yksinäinen urossusi. Metsästäjäpiirit tietävät ja tällä sudella on ihan valtavan iso reviiri. Surullinen tapaus. Ossi pysyttelee kotipihassa ja tekee lenkit kytkettynä, joten suden suuhun se ei päädy. Meiltä on tuohon tapahtumapaikalle noin viisi kilometriä linnuntietä ja autolla tuplasti. Terkut täältä!

   Poista
  3. Nyt, kun luin jutun uudestaan, huomasin, että mäyräkoiran nimi olikin Glada. Voi Gladaa ja sen perhettä.

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar10. syyskuuta 2015 klo 23.02

  Puuh, puuh, puhalletaan Ossin vaivat taivaan tuuliin. Täällä myös vähän epäillään, että kaulurille tulee käyttöä. Párek nuolee etutassuaan aika usein ja antaumuksella. Mitään silmin eikä suurennuslasin kanssakaan nähtävää siinä ei näy, ei edes punoitusta. Ärsyttäviä tuollaiset vaivat.
  Pikaista paranemista Ossille!

  VastaaPoista
 5. Oi voi. Onko Parekkikin saanut saman vaivan? Katsopa nyt tarkkaan sekä anturapuolelta, että etupulelta ja joka varpaan väli. Tai voisiko siellä olla joku mitättömän ohut tikku jossain? Siitä tulee äkkiä tulehdus, kun koira antaumuksella nuolee tassuansa. Nyt Ossilla on jo mennyt suurin into nuolla, mutta kestää aika kauan, ennen kuin ne pienet haavat arpeutuvat ja kuivuvat. Sanoisin, että juuri sen 10 päivää. Pikaista paranemista myös Parekille, konstilla millä hyvänsä!

  VastaaPoista
 6. Onpa taas tylsä vaiva. Nyt olette varmaan jo voiton puolella, kun kelitkin kuivuivat. Toivottavasti ei uusi kovin äkkiä!

  Täälläkin kiusaa anturoiden punotus ja furunkuloosi. Että ellille vissiin mentävä ensi viikolla. Taas. Omat krempat vielä kestää, mutta kun noiden pienten karvakorvien pitää kärsiä kaiken maailman tassu- ym. vaivoja.

  Ossille paranemista, sinulle aurinkoista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun käsittääkseni furunkuloosikin voi muuttua sitten bakteeriseksi tulehdukseksi, jollei se sitä ole jo itsessään. Nyt en muista. Sekin on ilmeisesti älyttömän kipeä. Tuleekohan sekin ruaka-allergioista? En tiedä. Täytyy vähän tutkia. No, tekin saatte varmaan kauluria, blaah. Eihän sitä oikein mikään muu estä koiraa järsimästä tassujaan... Tylsää teilläkin. Koettakaa pärjätä ja Artulle parantavia ajauksia Ossilta ja minulta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.