maanantai 14. joulukuuta 2015

Hyvää joulukuun neljättätoista

Aloitin tänään hissukseen ja varovaisesti joulusiivousta. Saas nähdä kuinka kauan moinen herätys kestää. Minähän kuulun juuri niihin, joiden mielestä (melkein) mikä tahansa tekeminen on hauskempaa kuin siivoaminen. Ihan oikeasti en oikein jaksa uskoa ihmisiä, jotka sanovat, että siivoaminen on hauskaa:) Voi jee sellainen henkilö voisi joskus vierailla meillä, nimittäin silloin, kun se siivoaminen tuntuisi erityisen hauskalta.  

Lopputulos juuri ennen joulua on yleensä se, että miäs siivoaa, sellaisessa tosi ärtyneessä mielentilassa ja imuri laulaa vielä siinä vaiheessa, kun joulurauhaa aattona julistetaan ja minä mietin, että minnehän voisi paeta. Jokunen vuosi sitten minulle tuli oikeasti mieleen sellainen vaihtoehto, että lähtisin seuraavana jouluna johonkin maatilalle, missä voisi yöpyä pari yötä ja kaikki ruoka kannettaisiin valmiina eteen.  No, ehkä toteutan tuon vielä joskus.

Lueskelin Seurasta aivan ihanan elämänohjeen. Sen on muotoillut tämä sotaveteraani Hannes Hynönen, joka tuli kuuluisaksi viime vuoden linnan juhlissa. Hän poistui keskuudestamme nyt 30.11.2015 102-vuotiaana. Se ajatelma kuuluu näin "Ei ilo tule itsestään, sitä pitää osata hieman kehrätä. Ilon lanka on aina myös omista käsistä kiinni." Sitten hänellä oli aivan ihana ajatus ja vertaus ihmisestä ja suomenhevosesta, mutta se ajatus oli pitkä ja avautuisi ehkä vain hevosihmisille, joten sen jätän siteeraamatta.

Ossi katselee tarjoamaani "hammastikkua"

Mikäs tuossa on, taitaa olla Ossin mielessä.
mikäs tuohon pelmahti?

oho

njam, njam

kyllähän tätä kelpaa syödä

Mitäs tuolta ulkoa kuuluu?

ahah, ei ollut kukaan tulossa. Siis köllimään
Ihan kohta onkin uutisten aika ja minun täytyy edistää sukkaa. Kohta pitäisi päästä aloittamaan seuraavaa paria. Huomenna on äitini hoitokodissa puurojuhlat. Täytyy poimia vanha tätini kyytiin. Hän ajaa itse Kirkkonummelle ja sitten jatkamme minun autollani. Sanoin hänelle reilu vuosi sitten, että minähän en enää sinun kyytiisi tule. Ystävällisesti tosin ja tätini vain naureskelee, kun en "uskalla" tulla hänen kyytiin. No, minun mielestäni 82-vuotiaan aistit eivät ole enää ihan kohdallaan, mutta lääkäri päättäkööt. Tosin tätini onkin päättänyt myydä sekä kesämökkinsä, että autonsa pois ja muuttaa johonkin, missä varmasti ei tarvitse autoa. Tapiola olisi varmasti hänelle mukava paikka. Kaikki palvelut ja kulttuuripalvelutkin ihan lähellä.

Terkut Ossilasta!

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar14. joulukuuta 2015 klo 21.33

  Ossi ei ehtinyt protestoida kameraa puruluun makuun kun pääsi. Kivat kuvat!
  Meillä on yksi yli 80v papparainen naapurissa. Hänelle on jo aika moni vihjaissut, että yleisen turvallisuuden nimissä olisi hyvä jättää autolla ajeleminen. Lääkäreiden arvioon ei aina voi luottaa. Esimerkkinä vain: Kun edesmennyt mieheni sairastaessaan kävi ajokortin uusimista varten lääkärissä hänen toinen silmänsä oli sairaalabakteerin jäljiltä puoliksi ommeltu umpeen kuivumisen estämiseksi (luomet eivät menneet enää kiinni edes nukkuessa). Rankat hoidot olivat vieneet voimat eikä reaktiot taatusti normaalit. Ajokortti uusittiin kyselemättä. Mies ei tietenkään autoa ajanut, huvikseen meni korttia uusimaan. Oli varautunut ajokieltoon. Ajokortti toimi hänellä vain henkilöllisyystodistuksena, mutta ei hän sitä lääkärille sanonut. Minulle ihmetteli, että minkähänlaisessa kunnossa pitäisi olla jotta ajokielto rapsahtaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ei tosiaankaan kerennyt Ossi hävitä kameran tähtäimestä.

   Tuo autolla ajaminen vanhana on vähän kaksipiippuinen juttu. Toiset ajavat paremmin vielä vanhempana kuin toiset. Tätini ei nuorempanakaan ole ollut mikään superkuski ja nyt taitaa näkökyky olla hieman hämärtynyt, ilmeisesti kaihin takia, mutta tätä hän ei tunnusta. Appiukko taas meni välittömästi silmäleikkaukseen, kun lääkäri ilmoitti, että tällä näöllä ei hän enää korttia uusi. No kaihileikkauksella näkö parani ja kummasti. Appiukko on vielä suhtkoht ajokunnossa, mutta yhteisille metsästysmatkoille mennessään minun miäs ajaa aina.

   Se ajokunnon toteaminen saattaa riippua vähän lääkäristäkin ja Suomessa muuten saa ajaa vaikka näkisi vaan yhdellä silmällä. Ammatikseen ei enää saa ajaa yksisilmäisenä. Tiedän tämän siitä, kun aikoinaan yksi prätkäkaveri, nuori mies, menetti toisen silmänsä autokolarissa ja joutui luopumaan ammattiajokortistaan. Terkut Ossilasta teille molemmille ja toivottavasti flunssa alkaa parantua.

   Poista
 2. Kiitos tekstarista! Se olikin päivän eka, onnistuit yllättämään.
  Mä kuulun niihin ihmisiin, joka näkee kasvoja tai muita hahmoja pilvissä, kivissä yms.yms. Tuossa Hertsikan metroaseman betoniseinässä on ilmiselvä Ossi! Yritin siitä kuvan ottaa mutta ei valokuva sitä silleen toista. Se pinnan kolmiulotteisuus on ilmesesti SE mikä tekee 'hahmosta' karkeakarvaisen Ossin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en enää katsele niin paljoa pilviä, kun tarttee katsoo enempi maahan, etten mee nurin. Nuorempana näin pilvissä vaikka mitä.

   Olispas ollut kiva nähdä kivi-Ossi. Terkut Ossilasta!

   Poista
 3. Tuosta siivoamisesta. Hauskaa on vasta siivoamisen jälkeen. Silloin olen itsestäni ylpeä ja tyytyväinen, varsinkin jos olen siivonnut kunnolla, aika usein se tulee hoidettua vähän sinne päin.
  Minulla oli työkaveri, joka kertoi, että jos oli ajatellut siivota työpäivän jälkeen (yleensä yövuoron) niin hän kotiin päästyään potkii ensitöikseen kaikki matot kasaan, niin on sitten pakko siivotakin. Muuten innostus menee ehkä ohi.
  Meillä tuo siivoaminen on minun vastuullani, mies pesee aina ikkunat eli sellainen työnjako.
  Tuosta iäkkäänä ajamisesta sen verran, että täällä ei ole mitään ikätarkastuksia olemassa, ajaa saa, vaikka ei enää mitään ymmärtäisi. Keskustelua on syntynyt, että pitäisi aloittaa ikätestit. On niin monta pahaa onnettomuutta aiheutunut väärään suuntaan ajamisesta ja jarrun ja kaasupolkimen sekoittamisesta yms. Kuolonuhrejakin monasti.
  Ossilaan joulunalusterveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen samaa mieltä, että mukavaahan se on sitten, kun on siistiä. Minun pitää tehdä kaikki hitaasti, koska esimerkiksi tiskikoneen liian nopeasti täyttäminen aiheuttaa sen, että vartin ainakin joudun istumaan ihan vain paikoillani.

   Ihan kamalaa, jos ei ole mitään sääntöjä tuosta ajamisesta. Ei ihme, jos vahinkoja ja onnettomuuksia tapahtuu. Kyllä siinä vaiheessa, kun menee auton hallintalaitteisiin sekaisin, on syytä jättää autolla ajo. Terveiset Saksaan päin Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.