lauantai 5. joulukuuta 2015

Hyvää joulukuun viidettä

Minun pellavamattoprojekti on sitten loppu ja finaalissa. On siinä ollut minulla veivaamista ja paukuttamista. Nyt on viimeiset matot poies puista. Tuosta oranssiraitaisesta tuli ihan tarkoituksella epäsymmetrinen. Se päätyy joko kodinhoitohuoneeseen, jossa kyllä on jo lähes samanlainen, tai sitten kesäksi kuistille. Minun tarttee mallata, kumpi matto sattuu paremmin kumpaan paikkaan:)
 Tämä matto päätyy yläkerran parvekkeelle kesämatoksi.
 Tuo keltainen väri on aikalailla meidän talon keltainen. Raita on ehkä vähäsen  talon seinää vaaleampi.
 Kävimme anoppiakin katsomassa. Muuten meni ihan hyvin, mutta hän kiukustui kovasti, kun hoitajat olisivat siirtäneet hänet tuoliin ja juhlasaliin juomaan niitä timanttihääpäivän kakkukahveja. Minut jouduttiin esittelemään. Sellaista se on noiden muistisairaiden kanssa. Päätimme juoda kahvit hänen huoneessaan. 

Aivan ihana tilkkutyö löytyi  vanhainkodin eräältä seinältä.
 Kaikilla koirilla oli kivat "kennelnimet" Tässä "Muuralan Mäyris Mooses". Todella soma yksilö:)


Tässä blogin päätähtönen, omien riepujensa keskellä.
Tytärkin soitti minun kännyyni juuri kun olimme lähdössä apen luota kotiin ja onnitteli vaaria timanttihääpäivästä. Se oli kauniisti tehty. Pari viikkoa vielä, niin saan minäkin oman tyttäreni vähäksi aikaa tänne lainaksi. 

Iloista itsenäisyyspäivää kaikille Ossilasta!

7 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar5. joulukuuta 2015 klo 22.52

  Kauniit matot! Ison homman olet tehnyt, mutta kyllä kannatti.
  Ossi on niin tyytyväisen oloinen puruluunsa kanssa. Komea koiraherra.
  Iloista itsenäisyyttä Ossilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattoja tuli yhteensä viisi kappaletta ja kudoin joku 17 metriä yhteensä. Terveisiä sinulle ja P+arekille kanssa ja juhlistakaahan itsenäisyyspäivää.

   Poista
 2. Jopas oot ahkerana paukuttanut upeita mattoja. Paljonko noilla on pituutta, näyttää ainakin melko pitkiltä? Onnittelut appivanhemmillesi pitkästä liitosta. Ihana tilkkutyö, varsinkin tuo Muuralan Mooses :) Paras on kuitenkin Ossi-herra, niin lutusen näköisenä siinä riepuinensa puruluun kimpussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt en ihan tarkkaan muista,. Molemmat ovat siinä neljä metrisiä. Ihan tarkkaan kait 3,9 metrirä:) Toi koko tilkkutyö oli niin upea, että tuli mieleen, että tilkkutöitä olisi ihana tehdä. Onneksi ompelukone ei toimi... Muuten voisin vaikka yritellä jotain ihme viritelmiä. Ellille muiskut meidän vanhalta herralta!

   Poista
 3. Mattojen tai enemmänkin raanujen kutominen oli jossain vaiheessa haaveena, mutta silloin ei löytynyt vapaita kangaspuita, omia kun ei ollut mahdollisuus hankkia. Kaitaliinaraanuja tulikin sitten osteltua enemmän kuin paljon työpaikkani verstaalta ja yhden komean kauniin sain läksiäislahjaksi. Miksikään eivät ole menneet, vaikka on usein pestykin.

  Oma tahto se on vanhuksellakin. Ja toki sitä pitää kunnioittaa. Timanttihääpäivä on kyllä aikamoinen saavutus. Onnittelut heille!

  Ja Riepu-Ossi siellä riepujensa keskellä, aivan ihanasti sanottu! Pitäisiköhän minunkin antaa Wupelle nimenomaan "riepuja" ettei tule öisin vilu?
  Itsenäisyyspäivän terveiset myrskyisestä Hampurista!

  VastaaPoista
 4. Tuolla Kirkkonummen kansalaisopiston kudonnassa ei ole ollut tarjolla raakoja. Tiedän kyllä, millainen seinävaate se on. Poppanoita on ollut, mutta niille minä en ole keksinyt itselleni käyttöä. Selvisimme paljon helpommalla, kun heti aloimme lisätä tuoleja anoppini huoneseen.

  Teidän myrskyt ovat siirtymässä tänne päin, tuulee jo. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne Saksan puolelle ja terveiset Ossilasta.

  Selvisimme ihan huomattavasti helpommalla, kun ihan heti järkkäsimme niin, että siirsimme anoppini huoneeseen useamman tuolin. Timanttihäät on kieltämättä melko saavutus.

  Riepu-Ossi rakastaa peittojansa ja shaaliansa. Se saa ladattua niistä melkoisen pesän, vaikka yleensä viettää suurimman osan yöstä yläkerran sohvalla. Nyt on täälläkin jo melko tuulista. Teidän myrsky on siirtymässä tänne hurjaa vauhtia. Täytyy varmaan kaivaa kynttilät esiin. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne Saksan puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakoja=raanuja. Tuliipa muutenkin varsinainen sekasotku, kun luulin, että osa vastauksesta jäi pois. Enpä nyt jaksa kuitenkaan poistaa ja kirjoittaa uudelleen... Piti välillä kirjautua Googleen uudestaan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.