lauantai 19. joulukuuta 2015

Hyvää joulukuun yhdeksättätoista

Hyvästi vanha pöytälevy ja 
 tervetuloa se uusi, jonka miäs asensi tänään. Runko sentään säilyi vanhasta miähen isoäidin pöydästä, mutta
itse levy oli irronnut liimauksistaan. Melkein satavuotias pöytä, joka kärsi vähän kosteusvaurioita siinä säilytyspaikassa, jossa pöytä oli sen jälkeen, kun miähen isoäiti oli kuollut. No hyvin pöytä palveli meitä, eikä noita halkeamia juuri huomannut, koska pöydässä on ollut aina liina päällä. Silloin, kun on ollut isompi joukko syömässä on pitänyt aina vähän varoittaa, että pöytä on sitten vähän kurvikas sieltä ikkunan päästä...

ikä näkyy


Kysyimme yhdeltä Kirkkonummelaiselta puusepältä, olisiko hän voinut suoristaa pöytälevyä, koska se kuitenkin on tehty liimapuulevyistä, mutta hän sanoi, että ei uskalla ryhtyä hommaan, koska hän ei millään osaa ennustaa lopputulosta. Sitten kysyimme uuden pöytälevyn hintaa hänellä teetettynä ja hän sanoi, että noin 1500,-. Tiesimme jo siinä vaiheessa, että Virosta saamme teetettynä noin kuudellasadalla. Suosin aina suomalaista ja nimenomaan pienyrittäjiä, jos se vain on mahdollista. Tässä tapauksessa hintaero oli niin mahtava, että päädyimme halvempaan ratkaisuun. No paikallinen puuseppä sai sentään vähän hommaa. Hän petsasi ja vahasi tämän uuden levyn haluamamme väriseksi.

Mitä toi isäntä nyt haluaa?
Minun jouluni alkaa jo huomenna, kun tytär tulee kotiin käymään. Poikkis ei nyt valitettavasti päässyt.

En nyt päässyt siihen sataan kirjoitukseen tänä vuonna, mutta ehkä ensi vuonna. Se kyllä edellyttää, että Ossi käy ja kukkuu koko vuoden. Terkut Ossilasta.

4 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar19. joulukuuta 2015 klo 18.41

  Onpa melkoinen hintaero puusepän työllä Suomessa ja Virossa. Ei varmasti ollut vaikea päättää kummassa maassa se levy tehdään. Hieno pöytä, oikea unelma.
  Ossilla on kuvassa tyypillinen mäyräkoiran katse ja asento. Ihana ja komea kaveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän siis ostimme tuon levyn suomalaisesta liikkeestä, joka myy Virossa tehtyjä puuvalmiita huonekaluja. Nyt en muista liikkeen nimeä. Koska se liike ottaa vielä oman katteensa, niin se tekee sen hintaeron vielä suuremmaksi. En tiedä olisiko tuolla yksityisellä puusepällä niin paljon liikevaihtoa, että maksaa ALV:in. Kiitos kehuista, meikin pidämme uudesta levystä:)

   Ossi pysähtyi hetkeksi kuuntelemaan isäntää ja sain napattua siitä melkein profiilikuvan:) Terkkuja teille päin!

   Poista
 2. Nyt tähän kommentoidessani on teidän joulunne saapunut tyttären tullessa. Perhe koossa, mikä sen hienompaa nimenomaan jouluna. Pääsee pöytä uusine tasoineen heti arvokkaaseen tehtävään.
  Mitä tuo teidän talonvahti eli Ossi tykkää tyttären tulosta, onko innoissaan vai onko Ossi "isin ja äidin" koira?
  Meillä nimittäin oli Pippo kääpiösnautseri, joka ei ollut ollenkaan lasten koira, ei häntä heilunut, kun tulivat koulusta eikä koskaan edes oleskellut lastenhuoneessa. Taluttajiksi kelpasivat, mutta muuten ei.
  Sateisin terveisin lämpöisestä etelästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on täysin uskomatonta, millaisen onnellisuuskohtauksen Ossi saa. Olen alkanut uskoa, että Ossi on vain ulkoisesti mäyräkoira:) Muista lapsista Ossi ei ole koskaan oikein välittänyt. Koiraperheiden lapset ovat aina kuitenkin saaneet tutustua Ossiin.

   Oudon lämpimästä ja sateisesta Ossilasta jouluterveiset Saksaan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.