lauantai 29. maaliskuuta 2014

Potutuslauantai osa 41

Aah, La Boheme oli aika ihana. En erityisesti syttynyt näihin sopraanoihin, mutta mieslaulajat olivat kaikki fantastisia. Miehillä oli kanssa aika kivasti niitä lauluosuuksia tässä oopperassa. Sitten, kaikkien taputusten sun muiden jälkeen, lavalle marssi vielä kertaalleen kapellimestari ja paikalle kutsuttiin herra, jonka nimeä en nyt häpeäkseni muista, mutta joka tapauksessa tämä herra oli soittanut oopperan orkesterissa 45 vuotta ja jäi nyt sitten eläkkeelle. Onnellisia eläkepäiviä, hyvin on soitettu. Olen kerran aikaisemminkin osunut näytökseen, jossa oopperan mieslaulaja jäi eläkkeelle.

No sitten potutuksiin, löytyyhän noita. Kuulkaas, ette usko, että meikää ottaa nyt kaaliin sekä  tämä pitkään veivattu SOTE-uudistus, että tämä hirmuinen parku lapsilisien pienentämisestä. Autsch. Kuulkaas, jos jonkun ihmisen talous on kiinni kymmenestä eurosta kuussa, niin sitten se talous on jo aika kuralla ja katastrofi on edessä muutenkin. Se on sitten vain säästettävä, ei auta muu. Koko Suomi menee nyt säästötalkoisiin ja sillä selvä. Sitä paitsi ei ole olemassa on yhtä kuin merkkiä "lapsiperhe on yhtä kuin köyhä perhe". Nyt varmaan saan rapaa päälleni, mutta näin on. Sitten näiden monilapsisten perheiden lapsilisiin, hehän saavat muistaakseni korotusta lapsilisään jokaisesta lapsestaan. No syöväthän lapset tietysti, joka ainoa pää, mutta melkein kaikkea muuta, paitsi tietty ruokaa, voi kierrättää pienemmille. Joten todellisuudessa se on se ensimmäinen tai yksi lapsi, joka kuluttaa kaikkein eniten. Ei, en ole kateellinen monilapsisten perheille, mutta kaverini kanssa vain tänäänkin totesimme, että nyt taitaa mennä niin sanotusti "lapsi pesuveden mukana" ja voi olla, että kehysriihessä päätetty jokin paljon isompi asia menee aika huomiotta, kun vain vingutaan lapsilisien vähennyksestä. Suomi selvisi aikoinaan sotakorvaustenkin maksamisesta itäiselle naapurillemme, joten nyt säästämään ja parku pois.

Tämä todistaa taas, että ihminen on maailman julmin eläin. Kuka voi nauttia katsomalla, kun tiikereitä teurastetaan?? 

Ossi on tässä kuvassa vähäsen väsynyt. En nyt viitsi kertoa, mitä herra puuhasteli peittonsa kanssa. Mutta sen verta rankasti oli kevättä rinnassa, ettei raukka päässyt kävelemäänkään temppuiltuaan peiton kanssa.Viikon uroteko oli kyllä se, kun suomalaiset sukeltajat nostivat ne Norjassa luolaan kuolleet sukeltajat. Varmasti suuri helpotus omaisille.

Vielä yksi suuren luokan potutus, jonka kuulin vasta äsken. Kaukaisten naapurien vesikoira oli ajanut uusien naapureidemme aidatulla pellolla valkohäntäpeuraa siten, että se oli hätäpäissään törmännyt aitaan ja halvaantunut. Vaikka molemmat ovat eläinlääkäreitä, niin heillä ei ollut mitään välineitä lopettaa eläintä, joten he soittivat miähelle. Miäs kävi lopettamassa eläimen, asiasta soitettiin poliisille ja nyt sitten odotellaan, että joku viranomainen hakee eläimen pois. Miäs ja naapuri ottivat sisuskalut pois, joten peura on täysin käyttökelpoista lihaa. PITÄKÄÄ JUMALISTE NE KOIRANNE KIINNI ELÄINTEN RAUHOITUSAIKANA JA MUUTENKIN!

Mutta hei. Näihin potutuksiin ja niistä huolimatta iloista viikonvaihteen jatkoa täältä Ossilasta!

12 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar29. maaliskuuta 2014 klo 20.18

  Hienoa, että sait hyvän elämyksen oopperassa. Tässä maassa on hienoja laulajia.
  Hihi, vai on Ossilla ollut hetkensä peiton kanssa. Meillä voimistellaan pehmojen kanssa, kaikenkokoisten karhujen. Pojat on poikia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooppera on aina ihana elämys, samoinkuin moni muu kulttuuripläjäys. Nyt täytyy kyllä todeta, että tuossa miehityksessä ei ollut montaa suomalaista:(

   Ossilla oli juu, tosi hekumalliset hetket peiton kanssa. Sitten, kun hekuma on ohitse, niin koirus ei pääse lähes puoleen tuntiin kävelemään. Et silleen. No kuten totesit, pojat ovat poikia. Terveisii teillepäin!

   Poista
 2. Suosittelen Ossille kylmää, märkää rättiä jalkoväliin, se auttaa hetkessä selviytymään "jälkitaudista". Kevättä rinnassa, Ossila(kin).
  Minua ärsyttää myös tuo useiden koiranomistajien itsekkyys muuta luontoa kohtaan. Kyllä muita luontokappaleita tulee kunnioittaa niiden rauhotusaikana. Ja muulloinkin.
  Hyvää viikonloppua täältä meiltä! T. Mää ja Wuppe

  VastaaPoista
 3. Oletko ihan vakavissasi, oikeestiko se voisi auttaa. Ei kyllä ole tullut pieneen mieleenikään. Ossi voisi saada pienoisen slaagin, mutta tarttee vissiin kokeilla joskus. Jos selviäisi kävelykuntoon nopeammin. Juu, nyt lähti koiran takia henki siltä valkohäntäpeuralta. Kaksi ELLiä totesi, että sillä oli selkäranka mennyt poikki ja miäskin sano, että näki, että se ranka oli silleen vähän mutkalla, kun hän päästi eläimen pois kärsimästä. Mukavata viikonloppua teille sinne Saksan maalle ja ihanalle pikku Wupelle kaukorapsutuksii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut pääasiassa uroksia ja jokainen niistä on tarpeen tullen joutunut/päässyt viileään alavatsasuihkuun tai sen puutteessa kylmärättihoitoon. Auttaa alle minuutissa. Toimii myös ihmisuroksiin... :)

   Poista
  2. Kokeillaan joskus, Ossille. Kiitos:)

   Poista
 4. Just samaa mieltä oon noista vouhkaamisista lapsilisä- yms säästöissä. Ja yhtä isoilla kirjaimilla voin kirjoittaa "pitäkää koiranne kiinni" ja muutama kirosana kans.
  Hyvä ku sukeltajat saatiin pois mutt en kyll ihan ymmärrä ett tollasiin paikkoihin tarvii ylipäätään mennä. Tai jään alle tms. kun sinnekin joku just kuoli.

  VastaaPoista
 5. Minun kaikki pienet säästöt valuvat tällä hetkellä tytön käyttöön, kun ei hänellä ole vielä opiskelupaikka, eikä kokopäiväistä työtä. Kahdeksi päiväksi viikossa on saanut hommia baarissa. Jos minäkin pystyn säästämään kuussa paljon isomman summan, niin silloin kymppi kuussa lapsilisistäkään ei voi olla ongelma. Kysymys on silloin asenteesta. Siitä, että mitään ei saisi ottaa pois.
  Luulen, että ainakin yksi koira pysyy tästälähtien seudullamme kiinni. Yhden eläimen turha, ennenaikainen kuolema. Olet harvinaisen oikeassa, en ymmärrä minäkään miksi kukaan haluaa sukeltaa tuollaisiin luoliin.

  VastaaPoista
 6. Hui kuitennii! Näen miespuolisena määräkoerana kyllä siälpisteet Ossille. Minen niinkää niistä lapslisistä ku ee tässä mökissä oo millää laella ajankohtasta. Ja äet sannoo että iha sama, ee kiinnosta, ennee. Mutta nuo sote-uuvistukset kuulemma sen mielestä tekköö sen että ruohojjuurtasolla männöö hommat hatulleen. Ossille toepumista...ymmärrän tääsin kamu, miltä tuntuu! Auts!

  VastaaPoista
 7. Minuakin kiinnostaa lapsilisät enää vain näin kansantaloudellisesti. Se voi olla,että sairaanhoitopalvelut perusterveydenhuollossa ainakin menee ihan pipariksi. Kirkkonummella jos tilaa nyt lääkärin ei kiireelliseen hoitoon, saa ajan syksyllä. Että silleen. Minunkin oireet silloin aikoinaan olivat niin vähäiset, että lääkäreiltä meni pari päivää sairaalassa selvittää, että mikä oikein on. Sitten tulikin kiire leikkaukseen.

  Ossilla on nyt vähäsen tuota kevätfiilistä rinnassa. Nylkytyksen jälkeen se toipuu kävelykuntoon noin puolessa tunnissa. Ei kun kylmää pyyhettä kehään. Savoon terveisiä.

  VastaaPoista
 8. Hih, vai on Ossilla ollut rankka jumppa.. ;D Täällä on menossa samanmoiset touhut, kun molemmilla tytöillä on juoksut. Voin kertoa, että tyttörakkautta ON ja paljon onkin! :D Välillä ihan oikeasti mietin, että pitääkö Pepin pitkästä selästä olla huolissaan, kun Rilla harrastaa aika rajua rakkautta, hmm..

  Ihania kevätkelejä teille sinne Kirkkonummelle ja tytöt varmaan haluaa lähettää vaikka kuinka himokkaita terkkuja Ossille, OMG.. :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrasti joo ihan omaa vaakamamboiluaan, raukka peiton kanssa. On juu sitten kevättä ilimassa ihan ympäri, ämpäri. Eiköhän se Pepin selkä juuri tuon määrän rakkautta kestä, ehkä...

   Ossi lähettää herkät Ossi-pusut teidän, varmasti tällä hetkellä sen mielestä, ah niin lähestyttäville tyttökoirille.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.